Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Ένα μεγάλο νέο για την ελληνική αγορά ακινήτων που κρύβεται πίσω από ένα άλλο.

Ο λόγος για την ΜRP Tavros AE που υπέβαλε χθες τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως ανακοίνωσε χθές η εταιρεία- μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Ποια είναι η MRP TAVROS AE; Πρόκειται για θυγατρική του ομίλου MRP στην Ολλανδία, στον τομέα της ανάπτυξης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας η οποία διαθέτει κτίρια συνολικής άνω των 1,5 εκατ. τμ, κατέχοντας ηγετική θέση στην ολλανδική αγορά.

Σημαντικότερα έργα της αποτελούν το «Hub Amsterdam» που περιλαμβάνει την κατασκευή συνολικά 80 κατοικιών και γραφείων στην περιοχή on Osdorpplein Nieuw-West, το «Amstel Station» που περιλαμβάνει την κατασκευή 252 κατοικιών στο κέντρο του Άμστερνταμ, το «Amsterdam New West» που περιλαμβάνει την ανάπτυξη κτιρίων μεικτών χρήσεων (κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, parking, χώρους εστίασης και αναψυχή) κ.ά.

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιείται από το 2021

  • «εστιάζοντας σε έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών»,

Επικεφαλής είναι ο κ. Bart Meiyer…

Η οικογένεια Meiyer έχει μακρά παράδοση ενός και πλέον αιώνα στην Ολλανδία στο χώρο του real estate και στα πλέον εμβληματικά έργα που έχει εντάξει πρόσφατα ο όμιλος στην ομπρέλα του είναι το Soestdijk Palace, που αποκτήθηκε το 2917: Το Soestdijk Palace είναι πρώην παλάτι της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας, κατοικία και τόπος κυνηγιού.

Οσον αφορά τώρα το πρώτο project με το οποίο ο όμιλος δίνει το ‘’παρόν’’ στην ελληνική αγορά, ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης της δεσμευτικής προσφοράς, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους υποψήφιους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής του.

 

Στο ακίνητο βρίσκεται χαρακτηρισμένο ένα κτίριο ως νεότερο μνημείο με εμβαδόν 837 τ.μ., το οποίο, μετά την αποκατάστασή του θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή και σημείο αναφοράς ανάλογα με τις χρήσεις που θα δεχθεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here