Τα οικονομικά αποτελέσματά της για το α΄ εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Yalco, η ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίου ειδών οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, τα μικτά κέρδη της ανήλθαν στις €761.000, βελτιωμένα ως ποσοστό τζίρου στο 26,8%, έναντι 25,9% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε οριακά κατά €12.000.

Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις €2.841.000 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξης του 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν στις €406.000, μια αξιοσημείωτη μεταβολή από τα προηγούμενα χρηματοοικονομικά έξοδα ύψους €96.000, μία θετική αλλαγή που αποδίδεται σε κέρδος ποσού €0,5 εκ. από διαγραφή δανείου.

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Yalco εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους €0,5 εκ. από συνδεδεμένα μέρη, ενισχύοντας τη ρευστότητα της εταιρείας, ενώ η επικείμενη πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην οικονομική σταθερότητά της.

Ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Yalco, σχολίασε σχετικά:

  • “Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταδεικνύουν αφενός την αφοσίωσή μας στην αποτελεσματική οικονομική διαχείριση της εταιρείας, αφετέρου την τεράστια δυναμική μας στον κλάδο του HO.RE.CA., αλλά και των δύο super brands μας, ΙΩΝΙΑ και FEST.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ