Όπως ακριβώς είχε προϊδεάσει το “Β, η κινηματογραφική βιομηχανία της Ελλάδας άλλαξε κατηγορία στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας πλέον υψηλές προσδοκίες από τις κινηματογραφικές παραγωγές που προωθούνται στη χώρα με μεγάλα οφέλη και για τον τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας δεν έκρυψε την περασμένη Παρασκευή τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι:

  • «Η Millennium Films ξεκινά σε λίγους μήνες την κατασκευή studios στη Θέρμη και τα γυρίσματα δύο ταινιών και τηλεοπτικής σειράς. Βάζουμε την Κ. Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών», ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας ότι το Hollywood πάει …Θεσσαλονίκη!

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σε ιδιόκτητη έκταση 83 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης (σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ Θέρμης και Βασιλικών) θα κατασκευαστούν τα στούντιο -χολιγουντιανού τύπου- της εταιρείας Nu Boyana Hellenic, (θυγατρική της χολιγουντιανής Millennium Films), που θα είναι έτοιμα την επόμενη χρονιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) με αφορμή τη δημιουργία studio στη Θέρμη.

 

  • «Αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεσσαλονίκη μπαίνουν στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών» ανέφερε ο Υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here