γράφει η «ξενοδόχος»

Νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα αλλά και περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις για τη θερινή σεζόν φέρνει το 2019 για τα νησιά του Ιονίου, που αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια από τους πλέον δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς, πρωταγωνιστώντας πανελλαδικά ως προς τους ρυθμούς αύξησης των επισκεπτών.

Οι νέες επενδύσεις σχετίζονται τόσο με εκσυγχρονισμό νέων μονάδων αλλά και τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, την ίδια στιγμή που, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2018, υπήρξε, συνολικά, αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 35% στα Ιόνια νησιά.

Ως προς τις νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, πρόσφατα εκδόθηκε πολεοδομική άδεια για νέο ξενοδοχείο δυναμικότητας 240 κλινών 4 αστέρων στο Σιδάρι Κέρκυρας, ενώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης οι επιχορηγήσεις δύο επενδυτικών σχεδίων για την Ζάκυνθο, που αφορούν την ίδρυση  δύο ξενοδοχείων 5 αστέρων, ενισχυόμενου συνολικού κόστους 8,4 εκατ ευρώ. Επιπλέον, είναι ενδεικτικό ότι από την Κέρκυρα τη φετινή τουριστική σεζόν κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη και την Ελλάδα  η αλυσίδα Angsana, με το νέο Angsana Corfu, το οποίο έχει θέσει ως στόχο να δέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η νέα πολυτελής μονάδα, στη θέση του παλιού San Stefano στις Μπενίτσες, θα φέρει την υπογραφή του διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου Banyan Tree Hotels & Resorts, που έρχεται από την Ασία και κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη μέσα από τη χώρα μας, για να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα σε Αυστρία και Ισπανία, με βάση τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Σημειωτέον ότι η  Banyan Tree, αποτελεί στρατηγικό εταίρο ήδη από το 2016 του ομίλου Accor, ο οποίος, με τη σειρά του, είναι από τα ξένα ονόματα με μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Οι αεροπορικές συνδέσεις

Με βάση τα στοιχεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  «η τουριστική περίοδος του 2019, ξεκίνησε δυναμικά με πάρα πολλές πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά και με προγραμματισμό νέων για το 2020. Χαρακτηριστικό  είναι ότι το διάστημα 31 Μαρτίου έως 06 Απριλίου, η Κέρκυρα δέχτηκε 56 πτήσεις», όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος,

Σημαντικό είναι το γεγονός  ότι η low cost  αεροπορική Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις και στα τέσσερα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα Ιόνια νησιά, επανερχόμενη στη Ζάκυνθο -μετά από 5 χρόνια διακοπής σύνδεσης- και εγκαινιάζει από φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου ως το 14ο της στην Ελλάδα, ξεκινώντας με πτήσεις από την Βουδαπέστη, για τη θερινή περίοδο, από τον Ιούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι και το 2018, πραγματοποιούσε πτήσεις μόνο σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Επιπλέον, για πρώτη φορά ξεκίνησαν πτήσεις από την Βιέννη (από 31/03) με την Lauda Motion, η οποία συνδέεται μετοχικά με τη Ryanair. Περισσότερες πτήσεις για την επόμενη σεζόν έχει προγραμματίσει η αεροπορική  και tour operator jet2.com με τέσσερις νέες πτήσεις  για το Άκτιο, από Λονδίνο (δύο πτήσεις), Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here