Παμψηφεί πέρασε από την Βουλή το συνυποσχετικό εφοπλιστών- κυβέρνησης για την οικειοθελή φορολόγηση στα εισοδήματα από μερίσματα της ελληνικής ναυτιλίας.
Πολύμηνες οι προσπάθειες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προεξάρχοντος του Προέδρου της Θεόδωρου Βενιάμη, στα κέντρα λήψης αποφάσεων (σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες ) προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του γερμανικού παράγοντα. 
Εν τέλει οι διεργασίες εκτός τελεσφόρησαν και, ευτυχώς, ανάλογη ήταν η συνέχεια και εντός καθώς το πολιτικό σύστημα έχει συνειδητοποιήσει την σημασία του ελληνικού εφοπλισμού και (ειδικά ) η κυβέρνηση έχει αλλάξει κατά πολύ ρότα.
Έτσι σύμφωνα με όσα πέρασαν από την Βουλή, καθιερώνεται η εθελοντική φορολόγηση με ελάχιστο όριο τα 40 εκατ.€  ετησίως, με αόριστη διάρκεια. Από αυτά κονδύλια 1 εκατ.€ θα χρηματοδοτούν την ναυτική εκπαίδευση. Καιρός ήταν.
Σημειωτέον, πως με όσα υπεγράφησαν η καταβολή της οικειοθελούς εισφοράς μεταφέρεται από την φορολογία των ίδιων των εταιρειών στα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή στους εφοπλιστές. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here