Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε,  στους traders ομολόγων,η θεαματική αναβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας της Ιταλίας, το βράδυ της Παρασκευής.
 Στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων υπήρξε εκτενής αναφορά στην άμεση επίπτωση που είχε στην απόδοση των ομολόγων της χώρας, η απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Standard & Poors. 
     Μάλιστα το Reuters έκανε-έμμεσα- μνεία για “πολιτική στήριξη προς την Ρώμη” και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση Mario Draghi.
     Σε αντίθεση με την Ιταλία, για την Ελλάδα η Standard & Poor’s επέλεξε την …εκκωφαντική σιωπή, σε σημείο που κυβερνητικά στελέχη διερωτήθηκαν εάν αυτή η “μη κίνηση” θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο.
     Προς το παρόν, περιμένουν μεθαύριο Πέμπτη την στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ, και λίγο μετά, στις 19 Νοεμβρίου οπότε και η προγραμματισμένη αξιολόγηση από τη Moody’s. 
    Που θα κλείνει την αυλαία, για το 2021.

Διαβάστε  …το  χαρακτηριστικό κείμενο από το Nasdaq.com:

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη υποχωρούν, η Ιταλία υπεραποδίδει μετά την αναβάθμιση των προοπτικών του S&P.

Τα ιταλικά ομόλογα σημείωσαν  την καλύτερη απόδοση μετά την αναθεώρηση των προοπτικών για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας BBB – δύο βαθμίδες πάνω από τα ανεπιθύμητα – σε θετική, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε τελικά να την αναβαθμίσει. Ο οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε την πρόοδο της ιταλικής κυβέρνησης στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αναμένει ότι θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην εποχή της πανδημίας, η οποία υποστήριξε επίσης την ανάκαμψη στην Ιταλία με βάση τις επενδύσεις.

EuroZone bond yields dip, Italy outperforms after S&P outlook upgradeItalian bonds outperformed after S&P Global revised the outlook on the country’s BBB credit rating — two notches above junk — to positive, suggesting it could eventually upgrade it.

The agency cited the Italian government’s progress in implementing reforms, which it expects will boost economic growth, as well as the European Central Bank’s pandemic-era monetary policy, which it said has also supported an investment-led recovery in Italy.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here