Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Mπαίνουμε σε μία περίοδο επενδυτικού οργασμού στη χώρα».

Τάδε έφη χθές από το βήμα του συνεδρίου ακινήτων της Prodexpo ο επικεφαλής του Εnterprise Greece κ. Γιώργος Φιλιόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε και τους τομείς στους οποίους εκδηλώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο από επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Στην πρώτη γραμμή λοιπόν βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ, ενώ …παραδοσιακά πλέον ο τουρισμός και τα ακίνητα είναι επίσης δύο από τους τομείς όπου διαχρονικά εκδηλώνεται μεγάλη ζήτηση απ΄τους επενδυτές.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρείται επίσης εσχάτως στους τομείς των νέων τεχνολογιών,  καθώς επίσης και την πληροφορική, τα logistics.

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης από CEO του Χρηματιστηρίου

Ο κ. Φιλιόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκβαση λόγω της πανδημίας οι επόμενοι μήνες θα είναι παραπάνω από …πλούσιοι ειδησεογραφικά όσον αφορά τον επενδυτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι κρίσιμη η σωστή και γρήγορη αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων.

  • «Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια ακίνητα προσφέρονται προς αξιοποίηση και με ποιες χρήσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα και με τις σημερινές διαδικασίες μπορεί να καθυστερούν να λάβουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους και μπορεί να στρέφονται έτσι σε άλλες αγορές.
  • Ακριβώς αυτό το γεγονός λειτουργεί  ανασταλτικά σε σχέση με την επιλογή τους να έρθουν και να επενδύσουν στην χώρα μας.
  • Θα μπορούσαμε επίσης να έχουμε και συγκεκριμένα ακίνητα για τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ήδη την προεργασία και να μπορούμε να έχουμε ενδεχομένως κι εμείς συγκεκριμένες, έτοιμες προτάσεις για τους επενδυτές».   

Ο Μάνος Κοτρωνάκης νέος Partner στον τομέα υπηρεσιών Turnaround & Restructuring και Υπεύθυνος υπηρεσιών Value Creation Services & Operational Improvement στην Deloitte

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here