Η εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας με τη χρήση AI DeepSea Technologies βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Seanergy Maritime Holdings Corp. συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Τσαντάνη για την ανάπτυξη, δοκιμή και βελτίωση του συστήματος Pythia, της πρώτης πλατφόρμας δρομολόγησης καιρού και βελτιστοποίησης ταξιδιών στον κόσμο, προσαρμοσμένης στην ακριβή απόδοση των πλοίων, υπό όλες τις συνθήκες. Αυτή η πλατφόρμα επέτρεψε στα πλοία Capesize της Seanergy να επιτύχουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 12%, με μέση εξοικονόμηση καυσίμου 8%, όπως καταγράφηκε σε μια σειρά ταξιδιών κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021.

Η Seanergy και η DeepSea συνεργάστηκαν στενά για την ανάπτυξη της “Πυθίας” με σκοπό να δημιουργήσουν ένα μοναδικό εργαλείο απόδοσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ναυτιλιακών εταιριών. Η Pythia χρησιμοποιεί μοντέλα απόδοσης που βασίζονται στην AI – βασισμένα σε πολύ λεπτομερή δεδομένα σε πραγματικό χρόνο – για την ανάλυση 19 διαφορετικών παραμέτρων. Τα μοντέλα AI παρακολουθούν με ακρίβεια την απόδοση ενός πλοίου με την πάροδο του χρόνου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον καιρό και την κατάσταση του πλοίου- όπως τα επίπεδα ρύπανσης.

Ως αποτέλεσμα της χρήσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, η Pythia αποκτά μια πολύ ακριβή κατανόηση του πλοίου και αναπτύσσει δυναμικά, προσαρμοσμένα μοντέλα απόδοσης για καθένα εξ αυτών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των βέλτιστων διαδρομών, ταχυτήτων και περικοπών για ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου .

Αυτή η συνεργασία επαναπροσδιορίζει τη διαχείριση του στόλου σε ολόκληρη την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, εισάγοντας μια νέα εποχή όπου οι πλοιοκτήτες μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια μια πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων και  μείωση των εκπομπών για κάθε ταξίδι. Η προσέγγιση μειώνει επίσης το κόστος των καυσίμων για τους ναυλωτές, επιταχύνοντας παράλληλα τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο Roberto Coustas, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DeepSea Technologies, δήλωσε: «Η εξαιρετική δουλειά μας με τους συνεργάτες και τους φίλους μας στη Seanergy ανάγεται χρονικά σε πολλά χρόνια πίσω και τώρα έχουμε κάνει ένα βήμα παρακάτω. Μαζί, καταφέραμε να εξελίσσουμε τη δρομολόγηση καιρού σε μια πραγματική λύση δρομολόγησης απόδοσης, που προσαρμόζεται στους στόχους κάθε εταιρείας.”

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., πρόσθεσε: «Η συνεργασία με τους συνεργάτες μας στο DeepSea και η υιοθέτηση της Pythia είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη στρατηγική μας στο πλαίσιο των κανόνων ESG. Αυτή η στρατηγική, η οποία στηρίζει τον τρόπο με τον οποίο στοχεύουμε στη μείωση των εκπομπών άνθρακα με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, θα μας επιτρέψει να συμμορφωθούμε με τους κανονισμούς του ΙΜΟ και τους στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here