Η τιμή του αργού πετρελαίου εκτινάχθηκε σε υψηλό δύο ετών, παρά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ πως θα αυξήσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου

Οι χώρες του Opec συν τη Ρωσία δήλωσαν ότι ενώ η ζήτηση ανακάμπτει, εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες που συνδέονται με την πανδημία που τους εμποδίζουν να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή.

Μετά από μια  videoσυνάντηση 30 λεπτών, οι υπουργοί της πετρελαιοπαραγωγών χωρών συμφώνησαν να συνεχίσουν σύμφωνα με το σχέδιό τους.

«Η επιμονή στις αυξήσεις που αποφασίστηκαν στην συνάντηση του Απριλίου, είναι αυτό που χρειάζεται η αγορά», δήλωσε η Ann-Louise Hittle της Macro Oils, όπως αναφέρει το Marketwatch.

  • «Η αύξηση της ζήτησης ξεπερνά σε ρυθμό την προσφορά ακόμα και με τις συμφωνημένες μήνα-το-μήνα αυξήσεις από τον ΟΠΕΚ+».

Ο οργανισμός «επιβεβαίωσε την προϋπάρχουσα δέσμευση» να «επιστρέψει σταδιακά στα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως».
Έτσι την Τρίτη, η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, κέρδισε 1,40 δολάρια ή +2,1%, κλείνοντας στα 67,72 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου BRENT στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, κέρδισε 0,93 δολάρια, ή 1,3%, κλείνοντας στα 70,25 το βαρέλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here