Γράφει η «ξενοδόχος

Από τις 18 Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πτήσεις από την flydubai προς τη Μύκονο και Σαντορίνη από το Ντουμπάι. Οι δύο πτήσεις που υπόσχονται να φέρνουν τα ‘’μεγάλα’’ πορτοφόλια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αναχωρούν από το Ντουμπάι κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή απευθείας στη Μύκονο ενώ η πτήση μετ ‘επιστροφής από τη Μύκονο θα γίνεται μέσω της Σαντορίνης.

Σημειώνεται εδώ ότι ήδη από το Μάιο έχει τεθεί σε ισχύ η τουριστική συμφωνία Αθήνας – Αμπού Ντάμπι για ασφαλή ταξιδιωτικό διάδρομο για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ενώ επιτεύχθηκε και συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης  πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές των δύο χωρών.

Ο ταξιδιωτικός διάδρομος χωρίς καραντίνα θα διευκολύνει τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ατόμων που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, τηρώντας ωστόσο τα υπόλοιπα προληπτικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε  κάθε προορισμό, για τη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης όλων των πολιτών.

Οι πολίτες και οι κάτοικοι που επιθυμούν να επωφεληθούν από τον ταξιδιωτικό διάδρομο χωρίς καραντίνα και στις δύο χώρες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν λάβει την τελευταία δόση εμβολίου COVID-19 σύμφωνα με τις εγκεκριμένες εφαρμογές ή πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από τις υγειονομικές αρχές. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να παρουσιάσουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης PCR μέσω αυτών των εφαρμογών.

Ghaith Al Ghaith, διευθύνων σύμβουλος της flydubai,

Στο νέο ταξιδιωτικό διάδρομο αναφέρθηκε και ο  Ghaith Al Ghaith, διευθύνων σύμβουλος της flydubai, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις πτήσεις στα δυο δημοφιλή ελληνικά νησιά, που παρουσιάζουν ζήτηση για τους ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here