Το Salospir μπήκε στην «χρυσή» 20άδα των ΜΗΣΥΦΑ και η Ιουλία Τσέτη συγκρούεται  με την Bayer.
Μία ακόμη πολύ σημαντική νομική νίκη κέρδισε η Uni-Pharma σε βάρος της Bayer, όσον αφορά στην πολυετή διένεξη για την χρήση της επωνυμίας Salospir για το γνωστό παυσίπονο όπως επίσης της χρήσης των χαρακτηριστικών χρωμάτων (πράσινο-λευκό).
Ο γερμανικός κολοσσός είχε θεωρήσει πως το προιόν της ελληνικής εταιρείας λειτουργούσε καταχρηστικά, ισχυριζόμενος πως δημιουργεί σκόπιμα σύγχιση στο κοινό και για αυτό τον λόγο είχε προσφύγει τόσο στα κοινοτικά όργανα όσο στην ελληνική αγορά.
Οι δικαστικές αποφάσεις ήταν υπέρ της εταιρείας της  κας Ιουλίας Τσέτη.

Απορριπτική ως προς την προσφυγή της Bayer ήταν και η απόφαση του Κοινοτικού Γραφείου Εμπορικών Σημάτων το 2015.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει την αγωγή των γερμανών οι οποίοι ισχυρίζονταν πως ο όρος Salospir δεν λειτουργούσε σε βάρος του όρου Aspirin.

Έξι ολόκληρα χρόνια διαρκούν οι «μάχες» μεταξύ της μικρής ελληνικής Uni-Pharma και του Γερμανικού κολοσσού Bayer και μέχρι τώρα κερδίζονται από την πρώτη.

Ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια: Η Uni-Pharma πέτυχε να ενταχθεί το Sapospir στην «χρυσή» 20αάδα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), μία αγορά που πέρυσι έφτασε τα 227 εκατ. ευρώ, και να έχει κάνει όνομα και εκτός συνόρων.

Στην ίδια 20άδα συμπεριλαμβάνεται η Aspirin της Bayer. Για το Salospir ωστόσο αποτέλεσε το διαβατήριο για τις ξένες αγορές σε σημείο που σήμερα η Uni-Pharma να εξάγει τα προιόντα και σκευάσματα της σε 53 χώρες.
Τα…χάπια μου θα λένε στο Leverkusen ακούγοντας Ιουλία Τσέτη και Salospir.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here