Αθόρυβα, μεθοδικά και καθ΄ όλα θεσμικά δουλεύει η ομάδα της Τραπέζης της Ελλάδος, που έχει αναλάβει να παρουσιάσει στους ξένους το φιλόδοξο σχέδιο της για την δημιουργία μηχανισμού ο οποίος μέσω της αναβαλλόμενης φορολογίας των τραπεζών , θα αναλάβει να “εγγυηθεί” για μία εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 40 δισ Ευρώ.

Ένα σχέδιο, που αρχικά “πολεμήθηκε” από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία μετά την παρέμβαση του SSM υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί και να το συμπεριλάβει στην συνολικότερη πρόταση της προς την Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες. 
Ολοκληρώνοντας έναν ευρύ γύρο παρουσίασης και επαφών στο Λονδίνο, ο Σπύρος Παντελιάς σήμερα παρουσιάζει το σχέδιο στην Νέα Υόρκη και αύριο στην Ουάσιγκτον. Θα παρουσιασθεί και στους ανθρώπους του ΔΝΤ.
Τα αναφέρω αυτά, γιατί δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης καλό θα ήταν η Αθήνα να έχει ενιαία γραμμή και επίσης οι μονίμως…αντι-Στουρναρικοί του Μαξίμου να αφήσουν τον διοικητή της ΤτΕ και τους οικονομικούς επιτελείς της κυβέρνησης να κάνουν την  δουλειά τους. Στο κάτω- κάτω τα όποια οφέλη από την διαφαινόμενη έγκριση των προτάσεων της Αθήνας, από ΕΚΤ και DG Comp οι ίδιοι της κυβέρνησης θα μπορέσουν να τα καρπωθούν. Αλλά είπαμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here