Γράφει η «ξενοδόχος»

Το ενδεχόμενο ακόμη και της πλήρους καθήλωσης των αεροσκαφών της συζητεί η Ryanair λόγω κορωνοϊου, με την επικεφαλής της κ. Michael O’Leary να διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει «ισχυρή χρηματοοικονομική βάση και θα επιβιώσει».

Σε πρώτη φάση, για τις επόμενες 7- 10 ημέρες, η εταιρεία, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη, χαμηλού κόστους, αεροπορική της Ευρώπης μειώνει τη χωρητικότητα των προσφερόμενων θέσεων κατά 80%, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της πλήρους καθήλωσης των αεροσκαφών της το δίμηνο Απριλίου- Μαϊου.

  • «Τις τελευταίες επτά ημέρες η Ιταλία, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία, η Ελλάδα, το Μαρόκο, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Δανία, η Πολωνία, η Νορβηγία και η Κύπρος έχουν εισάγει περιοριστικά μέτρα στις πτήσεις- διαφορετικά ανάλογα με την κάθε χώρα, απαγορεύοντας ακόμη και τις πτήσεις σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο», επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Aκόμη όμως και στις χώρες όπου ο στόλος δεν είναι αυτή την στιγμή καθηλωμένος στο έδαφος, οι περιορισμοί για την τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επιβατών και οι λοιπές απαγορεύσεις «μπορεί να καταστήσουν τις πτήσεις πρακτικά πολύ δύσκολες έως και αδύνατες».

Ο  Michael O’Leary δηλώνει ότι

  • «επικοινωνούμε με τους επιβάτες μέσω email και SMS και οργανώνουμε έκτακτες πτήσεις ώστε να επαναπατριστούν οι πελάτες μας ακόμη και σε χώρες όπου υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Η Ryanair παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περικόψει δαπάνες και να βελτιώσει τις ταμειακές ροές, είναι ένας αεροπορικός όμιλος με υγιή στοιχεία και μπορούμε -και θα το πράξουμε- να επιβιώσουμε για μακρά περίοδο με μειωμένα ή ακόμη και μηδενικά δρομολόγια, ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η προτεραιότητά μας παραμένει η υγεία των ανθρώπων και των επιβατών μας».

Σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, η Ryanair αναλαμβάνει άμεσα μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων και τη βελτίωση των ταμειακών ροών, με μέτρα όπως η καθήλωση του στόλου,  «πάγωμα» προσλήψεων και εισαγωγή εθελουσιών, μείωση των ωρών εργασίας κ.τ.λ..

Η Ryannair προσθέτει ότι

  • «συνεργάζεται με τους ανθρώπους της και τα συνδικάτα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει αυτό το έκτακτο και πρωτοφανές γεγονός, ο αντίκτυπος και η διάρκεια του οποίου είναι προς το παρόν αδύνατο να προσδιοριστεί».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here