Σήμερα κατατίθενται οι δεσμευτικές προτάσεις για το “Ερρίκος Ντυνάν”.

Εάν δεν έχει αλλάξει κάτι άρδην από το βράδυ της Παρασκευής, ο διαγωνισμός…θρίλερ για την απόκτηση του θεραπευτηρίου εισέρχεται στην τελική φάση του, και το λέω αυτό γιατί παρά το ότι έχει οριστεί η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών μετά από τόσες ανατροπές πολλά μπορεί να ανατραπούν και στο…και 5′ .

Θυμίζω, πως όταν ξεκίνησε η διαδικασία, από την φάση της υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών στο letter of intent είχαν προσέλθει 22 ενδιαφερόμενοι.

Ακολούθησε η αιφνίδια εμφάνιση του Farallon Capital και η HIG Capital γνωστή από τη “συμμαχία” της με την Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών στην κατάθεση προσφοράς για το ΥΓΕΙΑ (με τίμημα 0,95 ευρώ έναντι 0,92 ευρώ που είχε προσφέρει τότε το CVC Capital).

Παράλληλα προέκυψε και η συμφωνία του Ιδρύματος Α. Ωνάσης με την κυβέρνηση στο…παρά 1΄ της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών ανατροπή που είχε προκαλέσει αίσθηση στην αγορά (και σας είχα αποκαλύψει έγκαιρα μέσω του banks.com.gr).

Το Ίδρυμα Α. Ωνάσης θα είναι σήμερα μεταξύ των ενδιαφερόμενων για το “Ερρίκος Ντυνάν”, οι άλλοι θα είναι το HIG και το Darzalas Capital.

Για το Ίδρυμα Ωνάσης σας τά ‘χω αναλύσει εκτενώς, οπότε ας δούμε τι παίζει με το HIG, που αποδεικνύει ότι η συμμαχία του με την πλευρά Αποστολόπουλου δεν ήταν συγκυριακή και όντως ενδιαφέρεται για τον χώρο “υγείας- θεραπευτηρίων”. Στην περίπτωση που επικρατήσει το HIG θα συνεργαστεί με έναν operator του κλάδου της υγείας, που θα προκαλέσει αίσθηση. Λέω όμως εάν φτάσει να επικρατήσει.

Πάμε στο Darzalas Capital, το σχήμα που δημιούργησε πέρυσι το American Hospital ShA και έχει στρατηγική επέκτασης στα Βαλκάνια, έχει άριστες σχέσεις με την διοίκηση του HIG, που με τη σειρά του συνεργάστηκε με το CVC. Το Darzalas Capital με συνιδρυτή και CEO τον Βούλγαρο Ilian Grigorov εξαγόρασε από το HIG το ΥΓΕΙΑ στα Τίρανα. Ο Ilian Grigorov έχει δουλέψει στο παρελθόν με τον George Soros και ήταν μέλος του management team στο SouthEast Europe Equity Fund I και ΙΙ δύο βραχίονες με κεφάλαια 520 εκατ. για επενδύσεις στην Ν.Α Ευρώπη και την Τουρκία.

Κοντολογίς εάν το “Ερρίκος Ντυνάν” δεν το πάρει τελικά το Ίδρυμα Α. Ωνάσης και μέσω αυτού περάσει στο Δημόσιο (όπως το Ωνάσειο) και αυτό το θεραπευτήριο όπως και το ΥΓΕΙΑ (και το Metropolitan) θα περάσει σε “ξένα χέρια”.

Περιττεύει να σας πω, ότι στο παρασκήνιο εξελίσσεται ένας απίστευτος…πόλεμος συμφερόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here