Ορ(κ)ίστηκε- την Παρασκευή- στην θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, με αρμοδιότητα τους ενεργειακούς πόρους και ειδικά της Μεσογείου.
  •    Ο λόγος για τον Geoffrey Ros Pyatt, τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ (και ) στην Ελλάδα, με την εδώ θητεία του να χαρακτηρίζεται (εκτός των άλλων) από ιδιαίτερη έμφαση στα “ενεργειακά”-“λιμενικά” κ.α .
Ειδικότερα για το τελευταίο, ο ρόλος του στην ανάδειξη/αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης ήταν καθοριστικός και για αυτό η χθεσινή εξέλιξη αναφορικά με τον διαγωνισμό διάθεσης του 67% του μ.κ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον.
  •    Ούτε λίγο-ούτε πολύ θέματα, που σχετίζονται με τον σχεδιασμό γεωτρήσεων στην Κρήτη (ExxonMobil), Κύπρο, ενεργειακή απεξάρτηση Ευρώπης από Ρωσία (αναθέρμανση ενδιαφέροντος για τον EastMed, με ιταλική πρωτοβουλία/ΕΝΙ), δισύνδεση Αιγύπτου-Ελλάδος, FSRU στην Αλεξανδρούπολη και τόσα άλλα περνούν από τα χέρια του 58χρονου Αμερικανού πολιτικού/business dealer. 
    Σε αυτή λοιπόν την συγκυρία, ο διαγωνισμός για τον ΟΛΑ με το παρασκήνιο πλούσιο (που προοιωνίζεται εξελίξεις) και στον ΟΛΘ.
Με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη να θέλουν τους μνηστήρες για το (ενδεχόμενο) απόκτησης του (σχεδόν) 70% της Belterra να πληθαίνουν.
Αυτό γιατί στο ενδιαφέρον, που φέρεται να εκδήλωσε το HIG (το fund υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα logistic areas στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας), ο Henry Holterman (βασικός μέτοχος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ) κ.α. προστίθεται και αυτό του John Kalafatis (greekamerican, ο οποίος έχει βρεθεί με τον νέο υφυπουργό σε κοινωνικές εκδηλώσεις λ.χ στις εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης-Οκτώβριος 2021).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here