Στις 15 Οκτωβρίου με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν θα μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την έκβαση του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη από την Τράπεζα Πειραιώς με σύμβουλο την PwC.

Αυτό γιατί η έκβαση θα κριθεί- εν πολλοίς- από το τίμημα που θα καταβάλλει το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, το οποίο έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση εάν το αποκτήσει να το δωρίσει στο Δημόσιο. 

Θυμίζω πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, είχε προεξοφλήσει την κατάληξη της διαδικασίας δηλαδή την παραχώρηση του στο Δημόσιο μέσω του Ιδρύματος. Για να έρθει λίγα 24ωρα μετά η…ανταπάντηση από την διοίκηση του θεραπευτηρίου και έμμεσα από την Πειραιώς και τον Γ. Δραγασάκη πως ο διαγωνισμός θα προκύψει με βάση την ανταγωνιστική διαδικασία.

  • Όποιος προσφέρει τα περισσότερα συνεκτιμώντας τα…αντασφαλιστικά. 

Επειδή το τελευταίο διάστημα γράφονται και ακούγονται δεξιά και αριστερά κάθε λογής ανυπόστατα για τον τάδε ενδιαφερόμενο και τον δείνα, σας αποκάλυψα από το πρωί της Παρασκευής τα 4+1 ονόματα που ισχύουν. Και έτσι είναι.

Εκτός από το Ίδρυμα Ωνάση στην διαδικασία θα προσέλθουν το Farallon (γνωστό από την υπόθεση Euromedica/Λιακουνάκου), το AGC Jermyn Street (έχει εξαγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης ) ενώ ΔΕΝ μετέχει το Mudabala όπως ανακριβώς γράφεται. Κεντρικό πρόσωπο του AGC είναι ο Ουαλίντ Αμπού Σουούχτ, που έχει την θέση του προέδρου του Δ.Σ του Αστέρα, το Dargalon Capital βραχίονας του American Hopsital που εξαγόρασε πρόσφατα το Υγεία Τιράνων και το HIG Capital, που πέρα από την Μαίλλης είχε συμμαχήσει και με την πλευρά Αποστολόπουλου για την εξαγορά του ΥΓΕΙΑ.

Το CVC ΔΕΝ συμμετέχει στον διαγωνισμό σύμφωνα με ορισμένους στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συμφωνίας με Μαξίμου και Πειραιώς για την κατανομή του κλάδου ιδιωτικής αλλά και δημόσιας υγείας/θεραπευτηρίων.

Στην διαδικασία ΔΕΝ συμμετέχει κανένας ιδιωτικός όμιλος (Ευρωκλινική, Βιοιατρική, Ιατρικό, ΙΑΣΩ κ.α.).

Και δύο κρίσιμες  λεπτομέρειες, που χρήζουν προσοχής και επενδυτικά:

  • Από τη στιγμή που θα πουληθεί/εκχωρηθεί ή ότι άλλο το Ερρίκος Ντυνάν θα καταδειχθεί το γιατί οι γιατροί του ΙΑΣΩ ΔΕΝ συζητούν προσφορές που τους γίνονται χαμηλότερα του 1,30 ευρώ ανά μετοχή.

Και το CVC και τα άλλα ιδιωτικά τα βολεύει πάρα πολύ να καταλήξει σε δημόσια χέρια το Ερρίκος Ντυνάν, για εύλογους λόγους καθώς θα είναι μείον (από την ιδιωτική περίθαλψη) περίπου 460 κλίνες από τις οποίες, εάν θυμάμαι καλά, οι 36 είναι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here