Δεν ξάφνιασαν τους γνώστες του κλάδου αλλά και όσους χρηματιστηριακούς αναλυτές παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, τα διάφορα μέτωπα που έχει ανοίξει η εταιρεία Κυριακούλης.
  Με συναλλαγές 70.765 μετοχών, αξίας 159.617 ευρώ η μετοχή της Κυριακούλης, κόντρα στο πτωτικό ρεύμα, βρήκε…ούριο άνεμο και με άλμα +10,38% έφθασε στα 2,34 ευρώ. 
  Αποτίμηση, στα 17,72 εκατ. € (!)
Εδώ αρχίζουν τα ωραία, καθώς η εταιρεία έχει αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί κυρίως στην Ελλάδα (έχει αποχωρήσει από τη Κροατία αλλά διατηρεί ένα κομμάτι στην Γαλλία), βρίσκεται σε επαφές (όπως σας είχαν αποκαλύψει οι…ψίθυροι) με τον Ferit Sahenk, προκειμένου να αποκτήσει τις συμμετοχές του mr Dogus σε μία σειρά μαρινών, που είχε εξαγοράσει ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας τις καλές ημέρες της τουρκικής οικονομίας.
  • Η Κυριακούλης, με τον ιδρυτή Σταύρο να παρακολουθεί τα βήματα της διοίκησης των δύο υιών του (Θεοφάνη και Σταύρο ) βρίσκεται στην ίσως καλύτερη περίοδο από τον Νοέμβριο του 1986, που λειτούργησε ως Kyriakoulis Mediterranean Cruises Shipping.
   Κύκλος εργασιών στα 28,48 από 22,5 εκατ., το 2018, ελεύθερες ταμειακές ροές στα 2,36 εκατ. € από αρνητικές 1,63 εκατ., κέρδη 550 χιλιάδες και καθαρός δανεισμός στα 2,5 εκατ. 
  • Αρχές Ιουλίου προχώρησε (η Αρετή Κυριακούλη) στην εκχώρηση ενός πακέτου για το 8,5% του μετοχικού κεφαλαίου στην Kazazian Asset Management έναντι 1,55 ευρώ/μετοχή.
  • Στο τέλος του ιδίου μηνός δηλώνει “παρών” στη διαχείριση λιμένων, με το “Β” να αποκαλύπτει τις επαφές με τον Ferit Sahenk. 
H διοίκηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάθεση και άλλου μειοψηφικού ποσοστού προκειμένου να αποκτήσει τις μαρίνες από την Dogus.
Για να γίνει κατανοητή η χαμηλή αποτίμηση της εισηγμένης: Διαθέτει 146 σκάφη, λογιστικής αξίας 21,824 εκατ.€ . Η αξία των σκαφών είναι μεγαλύτερη  από την χρηματιστηριακή της αξία.
Το 2018 η Κυριακούλης εξυπηρέτησε ναυλωτές από 15 διαφορετικά σημεία, εκτός Ελλάδος πετυχαίνοντας έτσι την διασπορά του χαρτοφυλακίου και του ρίσκου του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here