Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και «γκουρού» των αγορών, Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ προσπαθεί να προειδοποιήσει εγκαίρως τους συμπατριώτες του.

Παρά τις προσπάθειες της Fed να μειώσει το κόστος δανεισμού και να δώσει ενέσεις ρευστότητας στο σύστημα, η αμερικανική οικονομία δεν θα αποφύγει τον εφιάλτη, εξηγεί ο David Rosenberg .

  • «Η ύφεση θα έρθει μέσα στους επόμενους 12 μήνες» προειδοποίησε σε δηλώσεις του στο CNBC.

O μόνος λόγος που το αμερικανικό ΑΕΠ δεν βρίσκεται ήδη σε συρρίκνωση είναι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να προσφέρει νέα στηρίγματα στην οικονομία, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις πιέσεις που προκαλούν οι εμπορικοί πόλεμοι και οι γεωπολιτικές εντάσεις,εξηγεί ο διάσημος οικονομολόγος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρόζενμπεργκ προειδοποιούσε ήδη από τις αρχές του 2019 για ύφεση και αναταράξεις στις αγορές. Η αμερικανική οικονομία τον διέψευσε. Αναπτύσσεται, έχοντας έστω κατεβάσει ταχύτητα στο +2,1%, ενώ οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones παρουσιάζουν κέρδη +19% και +15% αντίστοιχα από τις αρχές του έτους.

Ο Ρόζενμπεργκ ωστόσο επιμένει: Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα Fed θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να προωθήσει και έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς οι μειώσεις επιτοκίων του δολαρίου δεν αρκούν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here