Ζήτημα ….χρόνου και τιμήματος θεωρείται η αποχώρηση της Dogus από την κοινοπραξία AGC (Άραβες, βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ, αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια) με dealer του hoteling να θεωρεί πιθανό ακόμη και ένα ενδεχόμενο προσφοράς για το σύνολο της επένδυσης.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, πρακτικά ή την αλλαγή μετόχου ή τη μεμονωμένη είσοδο στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα αποκτούσε το ποσοστό που έχει στο σχήμα ο Ferit Sahenk.
  • Δεδομένου, ότι το λογιστικό κόστος συμμετοχής του τούρκου μεγαλοεπενδυτή-επιχειρηματία και του στενού κύκλου συνεργατών της οικογένειας Ερντογάν εκτιμάται σε 60 εκατ. ΕυρώJermyn Street Real Estate Fund που διαχειρίζεται η AGC Partners είχε εξαγοράσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου έναντι 380 εκατ. €) αλλά το πραγματικό δεν ξεπέρασε τα 18 εκατ. € (!) καθώς το 70% των επενδυτικών κινήσεων- εκείνη την περίοδο- καλυπτόταν από εγγυήσεις και κεφάλαια του τουρκικού Δημοσίου, δεν αποκλείει να υπάρξει πρόταση ακόμη και από Έλληνα επιχειρηματία του κλάδου.

Τα…μυστήρια, όμως, του Αστέρα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η καθυστέρηση που παρατηρείται και στην υλοποίηση του όλου project που αρχικά είχε παρουσιασθεί μέσω της Four Seasons κυρίως όμως με την κατασκευή των πολυτελών βιλών έχει κεντρίσει την προσοχή ισχυρών ξένων ομίλων. Για αυτό και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο συνολικής αλλαγής βασικού μετόχου.

   Αλλωστε στην εφοπλιστική κοινότητα είναι κοινό μυστικό, πως ένας μεγαλοξενοδόχος και ένας από τους ισχυρούς του Greek Shipping με ναυτιλιακή εισηγμένη στη Νέα Υόρκη (NYSE) πήραν πίσω τις γενναίες προκαταβολές, που είχαν δώσει για την αγορά μίας συν δύο βιλών αντίστοιχα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here