Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ισχυρή ανάπτυξη του +4% και ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει σε αυτό, αφού ένα μεγάλο μέρος από αυτή την ανάπτυξη θα πρέπει να προέλθει από τον κλάδο.

Τάδε έφη χθες  κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε ότι ο κλάδος έχει «αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά δεν παύει να έχει μπροστά του και προκλήσεις που έχουν να κάνουν και με εξωγενείς παράγοντες».

Ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης  μαζί με το νέο υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τον απερχόμενο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο 

Η συγκυρία δεν είναι τόσο ευνοϊκή όσο στο πρόσφατο παρελθόν και γι’ αυτό «θα πρέπει να θωρακίσουμε τον κλάδο και να αναδείξουμε και άλλες πλευρές του.

  • Βελτίωση υποδομών,
  • Ανάπτυξη θεματικού τουρισμού,
  • Τουριστική εκπαίδευση,
  • Ψηφιακό μάρκετινγκ,
  • Καινοτομία

είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που θα πρέπει να δώσουμε έμφαση.

Τι προσθέτουν οι τουριστικοί φορείς από την πλευρά τους

Μελέτη και ανάλυση αγοράς, παγκόσμιων και τοπικών ανταγωνιστών, μελλοντικής προσφοράς και ζήτησης, σχεδιασμός μείγματος προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και ανάπτυξη χρηματοοικονομικών μοντέλων, διαφορετικών σεναρίων λειτουργίας και προβλέψεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here