Σε μια νέα κανονικότητα θα εισέλθει η χώρα παράλληλα με την σταδιακή άρση των μέτρων. Όλες οι επιχειρήσεις θ’αναγκαστούν ν΄ακολουθήσουν επιβεβλημένα μέτρα με στόχο την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Η παρατεταμένη καραντίνα έβαλε τη φροντίδα των μαλλιών στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, με τις λίστες αναμονής να μακραίνουν στις κλειστές επιχειρήσεις.

Κενές θέσεις, μάσκες, αντισηπτικά και σκέψεις ακόμη και να ανοίγουν και το βράδυ

Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι στα κομμωτήρια της χώρας μετρούν αντίστροφα για το άνοιγμά τους με τη λίστα των πελατών που έχουν κάνει ήδη κράτηση να μεγαλώνει συνεχώς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμά τους στις 4 Μαΐου, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής να δεχόνται πελάτες με βάση τα τετραγωνικά των καταστημάτων ή την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Το σωματείο κουρέων-κομμωτών Αττικής «Ο Ερμής» είχε στείλει από τον Μάρτιο στα μέλη του e-mail με το οποίο συνιστούσε ελεγχόμενα ραντεβού και χρήση αντισηπτικών. Ωστόσο, μολονότι όλοι οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων συμφωνούν στα μέτρα προστασίας (μάσκες, απόσταση καθισμάωτων, αντισηπτικά), επισημαίνουν ότι υπάρχει ζητήματα πρακτικής φύσεως που δεν μπορούν να λυθούν, καθώς για παράδειγμα η χρήση μάσκας εμποδίζει τους κομμωτές να κάνουν συγκεριμένες εργασίες (βαφή, κούρεμα).

Πρόβλημα αποτελεί για τους κομμωτές το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο σωματείο για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση για τον κλάδο τους ενιαία, την ώρα που ακόμη δε γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσουν ακριβώς και πως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here