Γράφει η «ξενοδόχος»

Η Αθήνα,  τα Φηρά και η Κέρκυρα αποτελούν τους τρεις προορισμούς που συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις φέτος τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα όπως προκύπτει από τα στοιχεία της trivago.gr.

H νέα έρευνα της trivago έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ορισμένοι προορισμοί διατηρούν την πρωτιά στις προτιμήσεις των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές. Σαντορίνη, Μύκονος και Κρήτη φαίνεται ότι διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο τα τελευταία τρία χρόνια.

Eιδικά για τον Ιούνιο, στη δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών ανά την Ελλάδα, με βάση τις αναζητήσεις των τουριστών, περιλαμβάνονται ακόμη η Ρόδος και τα Χανιά. Η Σαντορίνη έχει την …τιμητική της αφού τρείς ακόμη περιοχές της, η Οία, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι περιλαμβάνονται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για φέτος τον Ιούνιο, ενώ η  Μύκονος και το Ρέθυμνο συμπληρώνουν το τοπ 10.

Όπως επισημαίνει η ανάλυση της trivago, η Αθήνα παραμένει πρώτη στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, απόδειξη ότι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν Ελλάδα, προτιμούν να περάσουν κάποιες μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα πριν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά.

Ως προς τις τιμές στα αθηναϊκά ξενοδοχεία σημειώνουν πτώση σε σύγκριση με πέρυσι, όπως διαπιστώνει η γνωστή μηχανή αναζήτησης. Ειδικότερα, η μέση ξενοδοχειακή τιμή για τον μήνα Ιούνιο είναι στα 111 ευρώ για ένα δίκλινο, μειωμένη κατά -9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018 οπότε η αντίστοιχη τιμή διαμορφωνόταν στα 122 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here