γράφει η “ξενοδόχος” 

Μειωμένες ήταν μέσα στον Απρίλιο οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα σε σύγκριση τουλάχιστον με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τα νούμερα προκύπτουν με βάση τα στοιχεία της γνωστής μηχανής αναζήτησης trivago.gr και όπως προκύπτει για τον μήνα που διανύουμε η μέση τιμή για ένα δίκλινο στην ελληνική πρωτεύουσα είναι στα 96 ευρώ, όταν ακριβώς ένα χρόνο πρίν το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 104 ευρώ.

Η πτώση έναντι του Απριλίου του 2018 οφείλεται στο γεγονός του μεγάλου ανταγωνισμού τόσο από νέα ξενοδοχεία όσο και τα καταλύματα τύπου Airbnb που εξακολουθούν να αυξάνονται και να πληθύνονται στην ελληνική πρωτεύουσα παρά την “κόπωση” που παρατηρείται και στην περίπτωση.

Πάντως σε σύγκριση με τις τιμές του πρώτου τριμήνου, ο Απρίλιος, λίγο πρίν το άνοιγμα της θερινής σεζόν, είναι ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο υπάρχει σημαντική αύξηση: Ενδεικτικά, οι τιμές το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου ήταν από 71 έως 73 ευρώ, για να ανέβουν μέσα στο Μάρτιο στα 80 ευρώ.

Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές, η Αθήνα παραμένει φθηνή ως προορισμός: Η Βαρσοβία μόνο είναι φθηνότερη με τιμές στα 65 ευρώ, η Μόσχα, ακόμη χαμηλότερα στα 59 ευρώ, ενώ στην Κωνσταντινούπολη η μέση τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο είναι στα 71 ευρώ. Στους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με βάση πάντα τα στοιχεία της γνωστής μηχανής αναζήτησης, οιι τιμές στη Ρώμη είναι στα 111 ευρώ, στο Λονδίνο στα 1447 ευρώ και στο Παρίσι στα 140 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here