Γράφει η «ξενοδόχος»

Μειωμένη κατά -27% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν η μέση ξενοδοχειακή τιμή ενός standard, δίκλινου δωματίου στην Αθήνα για τον Αύγουστο, αποτυπώνοντας την «βαρυχειμωνιά» λόγω του κορωνοϊού στο peak της θερινής σεζόν.

Με βάση τα στοιχεία από την πολύ γνωστή μηχανή αναζήτησης της Trivago, τον περασμένο μήνα, η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν στα 83 ευρώ, ενώ ένα χρόνο πρίν ήταν στα 103 ευρώ και μία διετία πρίν στα 99 ευρώ. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση τους επόμενους μήνες δεδομένου ότι θα λείψουν ακόμη περισσότερο από την Αθήνα τα επαγγελματικά ταξίδια και ο συνεδριακός τουρισμός.

Πτώση, όπως είναι φυσικό, υπήρξε σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, με μοναδική …φωτεινή εξαίρεση την πόλη του φωτός.

Το Παρίσι ήταν ο μοναδικός προορισμός, που περιλαμβάνονται στη λίστα της trivago, και παρουσιάζει φέτος τον Αύγουστο αύξηση στα 185 ευρώ από 124 ευρώ τον Αύγουστο του 2019 και 115 ευρώ τον Αύγουστο του 2018. Στο Λονδίνο, από τους πλέον δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, η μέση τιμή διαμορφώθηκε για τον περασμένο μήνα στα 136 ευρώ, με πτώση 9% σε σύγκριση με πέρυσι τον Αύγουστο και αύξηση σε μηνιαία βάση κατά 16%.

Τη μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση, της τάξεως του 42%, σημειώνει το Αμστερνταμ όπου η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται τώρα στα 95 ευρώ ενώ η πιο φθηνή ευρωπαϊκή αγορά είναι η Μόσχα με μόλις 40 ευρώ μέση ξενοδοχειακή τιμή. Στις φθηνές μεγαλουπόλεις συγκαταλέγεται και η Κωνσταντινούπολη με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 58 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here