γράφει η «ξενοδόχος»

Η ελληνική πρωτεύουσα αναδεικνύεται ο πρώτος προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες το πρώτο τρίμηνο του 2019, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την τουριστική δυναμική της πόλης.

Με βάση τη ζήτηση ξενοδοχειακών καταλυμάτων από την Ελλάδα, σε διάφορους προορισμούς της χώρας, όπως τα συγκεντρώνει η γνωστή μηχανή αναζήτησης trivago, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,  για τους ξένους επισκέπτες και τρείς από τις βασικές αγορές για την Ελλάδα- γερμανική, βρετανική και ιταλική- Αθήνα και Σαντορίνη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης ενώ για τους Ελληνες, όταν δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το τοπ 3 απαρτίζεται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη  και το Ναύπλιο. Σημειώνεται εδώ ότι τα στοιχεία της trivago αφορούν κατά κύριο λόγο την αγορά μεμονωμένων ταξιδιωτών και όχι τα  οργανωμένα «πακέτα».

Ειδικότερα, όσον αφορά την ελληνική αγορά, για το πρώτο τρίμηνο του 2019 Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις και ακολουθεί το Ναύπλιο, ενώ στην τέταρτη θέση, για πρώτη φορά το τρέχον έτος, εισέρχεται η Πάτρα. Ιωάννινα., Bόλος, Ρέθυμνο, Καλαμπάκα, Καλάβρυτα και Λουτράκι συμπληρώνουν τη δεκάδα των ελληνικών προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις για τους Ελληνες.

Για το 2018, τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μετά το Ναύπλιο στην τρίτη θέση, η πεντάδα συμπληρώνεται με τα Ιωάννινα και τα Χανιά.

Ως προς τις βασικές ξένες αγορές, η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης σταθερά για τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους Ιταλούς. Ειδικότερα, όσον αφορά τη γερμανική αγορά το 2018, στην πρώτη θέση προτίμησης είναι η Αθήνα, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση του top-10 όλους τους μήνες του 2018. Στο top-10 και τους δώδεκα μήνες βρέθηκαν και δύο προορισμοί της Σαντορίνης, τα Φηρά και η Οία, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι στην τέταρτη θέση. Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φηρά διαμορφώνουν το τοπ 3 και για το Μάρτιο του 2019 και ακολουθεί το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στην πρώτη θέση προτίμησης και της βρετανικής αγοράς, σταθερά για όλο το δωδεκάμηνο του περυσινού έτους και ακολούθησαν τέσσερις ακόμα δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί τα Φηρά, η πόλη της Ρόδου, η πόλη της Κέρκυρας και η Οία. Στην έκτη θέση βρίσκονται με η Χώρα Μυκόνου και το Ημεροβίγλι. Αθήνα, Φηρά και Θεσσαλονίκη είναι το τοπ 3 για τους Βρετανούς στο τέλος Μαρτίου.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους Ιταλούς, με την Αθήνα, τα Φηρά, τη Χώρα της Μυκόνου, την Οία και τη Ρόδο να βρίσκονται στο τοπ 5 για το 2018, ενώ για το 2019, στο τέλος Μαρτίου, το η πρώτη τριάδα απαρτίζεται από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και τα Φηρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here