Την τεχνολογία block chain Ethereum υιοθετεί η ΜetLife στις ΗΠΑ, ποντάροντας στις νέες εξελίξεις και ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η ενέργεια αυτή, αφορά στην Ασφάλιση Ζωής, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια στον κλάδο.

Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας που αφορά αντισυμβαλλόμενους και δικαιούχους.

Με την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας επιδιώκεται η άμεση ενημέρωση και η συγκεκριμενοποίηση διαδικασιών, απαιτήσεων, δεδομένων και οτιδήποτε αφορά την ασφάλιση.

Η εταιρεία MetLife, όπως αναφέρει και το insurance-eea, προτίθεται να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία στη διαδικασία αξίωσης, τολμώντας το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα του είδους του στον τομέα της ασφάλισης ζωής.

Για την εκτέλεση του πιλοτικού προγράμματος, η LumenLab, η θερμοκοιτίδα της ασφαλιστικής εταιρείας στη Σιγκαπούρη, έχει συνεργαστεί με τη Singapore Press Holdings σε μια έξυπνη πλατφόρμα συμβολαίων που ονομάζεται «Lifechain» με στόχο τα οικεία πρόσωπα του αποθανόντος να προσδιορίσουν γρήγορα και εύκολα αν είναι οι δικαιούχοι μιας πολιτικής ασφάλισης ζωής και αυτομάτως να υποβάλουν αξίωση.

Στις ΗΠΑ χιλιάδες επενδύσεις ασφάλισης ζωής παραμένουν κάθε χρόνο στα αζήτητα. Με την πάροδο του χρόνου, η αναζήτηση των δικαιούχων γίνεται πιο δύσκολη για τους ασφαλιστές. Η MetLife Asia CIO και η CEO της LumenLab Zia Zaman δήλωσαν: «Νομίζουμε ότι υπάρχουν οφέλη από την άποψη της ασφάλειας», ως το κορυφαίο όφελος της τεχνολογίας blockchain για τον κλάδο της ασφάλισης ζωής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here