Έμπρακτο είναι το ενδιαφέρον από τους σημαντικότερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας και μη, για να συμμετάσχουν στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε στην πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη στο “B” η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου.

Να θυμίσουμε ότι στο Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) έχουν αιτηθεί συμμετοχής 14 χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στους οποίους περιλαμβάνονται:

• Οι 4 συστημικές Τράπεζες της χώρας  (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha)
• H Αttica Βank
• Η Optima Bank
• H Procredit Bank
• Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες (Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας, Χανίων)
• Ο Βρετανικός Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός EBury

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εξετάζει ενδελεχώς τους φακέλους υποψηφιότητας που υπέβαλαν οι ανωτέρω χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Όσον αφορά την Procredit Bank είναι μία αναπτυξιακή εμπορική τράπεζα που προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε ιδιώτες που επιθυμούν την αποταμίευση.

Η ProCredit Bank Βουλγαρίας και η θυγατρική της στην Ελλάδα είναι 100% ιδιοκτησία της εταιρίας ProCredit Holding AG & Co. KGaA η οποία εδρεύει στην Φρανκφούρτη στην Γερμανία. Αυτή είναι η μητρική εταιρία του αναπτυξιακού ομίλου ProCredit, ο οποίος αποτελείται από εμπορικές τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Εκτός από την επιχειρησιακή εστίασή του ομίλου στην Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη, ο όμιλος ProCredit δραστηριοποιείται επίσης στη Νότια Αμερική και τη Γερμανία.

Η ιεραρχία έχει άρωμα γυναίκας…

Kameliya Mineva, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος

Σύμφωνα με τα c.v. που είναι ανηρτημένα στο σάιτ της τράπεζας, κ Kameliya Mineva είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο του 2019. Προ του συγκεκριμένου διαστήματος, είχε διατελέσει υπεύθυνη στο Business Department της τράπεζας – Upper Medium Clients. Ξεκίνησε να εργάζεται στην ProCredit Bank το 2010 ως Περιφερειακός Υπάλληλος Δανείων και στη συνέχεια ως Διευθύντρια Υποκαταστήματος. Είχε επίσης διατελέσει μέλος του τμήματος διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου της ProCredit Holding στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Η κα Mineva αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, με ειδίκευση στα οικονομικά. Ακολούθως απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών στο MBA από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Το 2017 αποφοίτησε επίσης από την Ακαδημία ProCredit στο Fürth της Γερμανίας.

Ρουμιάνα Τοντόροβα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος

Η Ρουμιάνα Τοντόροβα διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας τον Ιούλιο του 2006. Εργάζεται στην ProCredit Bank Bulgaria από την ίδρυση της τράπεζας το 2001. Πριν από τον διορισμό της στο Διοικητικό Συμβούλιο, διετέλεσε διευθύντρια του υποκαταστήματος στο Μπουργκάς, καθώς και επικεφαλής του τμήματος Δικτύου Καταστημάτων.

Η Ρουμιάνα Τοντόροβα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Μάρκετινγκ και  Διοίκησης του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας στη Σόφια. Αποφοίτησε από την Ακαδημία της ProCredit, στο Φουρθ της Γερμανίας, το 2008.

Ρένι Πέιτσεβα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος

Η Ρένι Πέιτσεβα εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας τον Ιανουάριο του 2013. Εργάζεται στην τράπεζα από την ίδρυσή της και είναι η επικεφαλής των κύριων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε επίπεδο καταστημάτων και κεντρικής διοίκησης της τράπεζας.

Η Ρένι Πέιτσεβα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας, με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Αποφοίτησε ομοίως από την Ακαδημία της ProCredit στο Φουρθ της Γερμανίας, το 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here