Η Star Bulk Carriers συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, προχωρά στην πώληση παλαιότερων πλοίων, με στόχο την ανανέωση του στόλου της.

Ο ιδιοκτήτης περίπου 120 πλοίων πέτυχε συμφωνάι για την πώληση πέντε πλοίων που ναυπηγήθηκαν μεταξύ 2003 και 2012 για 72,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία πούλησε και έχει ήδη παραδώσει το supramax Star Zeta του 2003 σε ανώνυμο αγοραστή για 8 εκατομμύρια δολάρια.

Η Star Bulk υπέγραψε επίσης πρόσφατα μια συμφωνία για την πώληση των supermaxes Star Athena και Star Glory του 2012, του Star Theta του 2003  και του Kamsarmax Star Jennifer του 2006.

Τα πλοία αυτά αναμένεται να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διάθεση αυτών των πέντε πλοίων αναμένεται να αποφέρει κέρδος 15,6 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αναγνωριστεί στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Η Star Bulk ανανεώνει τον στόλο της, έχοντας προχωρήσει σε παραγγελίες για ένα νέο ζευγάρι kamsarmaxe στην Κίνα, με δυνατότητα επιλογής για δύο ακόμη πλοία. Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο Qingdao Shipyard, και θα παραδοθούν τον Νοέμβριο του 2025 και τον Ιούνιο του 2026. Οι δύο προαιρετικές συμβάσεις ναυπήγησης έχουν καθορισμένες παραδόσεις για τον Δεκέμβριο του 2025 και τον Αύγουστο του 2026.