Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκτόξευση στο διάστημα δύο επιπλέον δορυφόρων O3b mPOWER, μέσω του πύραυλου SpaceX Falcon 9, από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 12 Νοεμβρίου και 4:08 μ.μ. τοπική ώρα. Με την εκτόξευση του πέμπτου και του έκτου δορυφόρου O3b mPOWER, το σύστημα φτάνει τους έξι δορυφόρους μέσης γήινης τροχιάς (medium earth orbit-MEO) που απαιτούνται για την παροχή δικτύου υψηλών επιδόσεων με χαμηλό χρόνο απόκρισης, μοναδική ευελιξία και διαθεσιμότητα.

Τον περασμένο μήνα, η SES ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στον στόλο της δύο ακόμη δορυφόρους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν από την Boeing, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των δορυφόρων O3b mPOWER σε 13. Η πρόσθετη επένδυση αναμένεται να καλυφθεί από τις ήδη υπάρχουσες κεφαλαιουχικές δαπάνες της SES. Οι τέσσερις πρώτοι δορυφόροι O3b mPOWER που εκτοξεύτηκαν το περασμένο έτος έφτασαν στην προαποφασισμένη θέση τους στην τροχιά και υποβάλλονται σε συνέχεις ελέγχους, δηλαδή μια σειρά δοκιμών με επίγεια αλλά και με διαστημικά στοιχεία.

Μόνο κατά τη διάρκεια του 2023, η SES έχει τεστάρει και θέσει σε κυκλοφορία περισσότερα από 160 τερματικά O3b mPOWER, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πελατών από τομείς όπως η κινητικότητα, οι τηλεπικοινωνίες, οι επιχειρήσεις και η διακυβέρνηση.

«Μετά την εκτόξευση του πέμπτου και έκτου δορυφόρου O3b mPOWER, οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες, ετοιμαζόμαστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας υψηλών επιδόσεων που είναι απαραίτητες για τους πελάτες μας. Θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου, είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας θα μπορούν να βασίζονται σε εμάς για την παροχή της αξιόπιστης και ασφαλούς συνδεσιμότητας που απαιτείται για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους», δήλωσε ο Ruy Pinto, Διευθύνων Σύμβουλος της SES.

Η εμπορική υπηρεσία O3b mPOWER αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το O3b mPOWER, επισκεφθείτε το newsroom.