Καθαρά κέρδη άνω των 40 εκατ. Ευρώ κατέγραψε το 2022 η Optima Bank, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την προεργασία για την εισαγωγή της στο Χ.Α. 

Μιλώντας στο forum των Δελφών, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτρης Κυπαρίσσης εξιστόρησε τη διαδρομή της, από την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας και τη μετατροπή της σε εμπορική. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το concept ήταν εξ αρχής επικεντρωμένο στις εργασίες «απλής τραπεζικής», με συγκριτικό πλεονέκτημα την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, έναντι των συστημικών τραπεζών, τα μερίδια τα οποίων ήταν και παραμένουν κυριαρχικά.

Το concept απέδωσε πολύ γρήγορα καθώς ήδη από τον 18ο μήνα λειτουργίας της η τράπεζα ήταν λειτουργικά κερδοφόρος. Το 2021 πρώτη πλήρη χρήση πέτυχε κέρδη από τραπεζικές εργασίες της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την περσινή χρήση τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν ελαφρώς τα 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας (σ.σ. οικονομικές καταστάσεις δεν έχουν αναρτηθεί) στο τέλος του 2022 το υπόλοιπο των χορηγήσεων ανερχόταν σε 1,7 δισ. ευρώ (1 δισ. στο τέλος του 2021), τα οποία αφορούσαν στην συντριπτική τους πλειονότητα δάνεια προς επιχειρήσεις.

Για τη φετινή χρονιά η τράπεζα σχεδιάζει νέες εκταμιεύσεις δανείων άνω του 1,6 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ