Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Η πρώτη κίνηση, έστω κι αν δεν είχε αίσιο τέλος, έγινε από τον όμιλο Στέγγου με στόχο την απόκτηση ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Το πλάνο επαναδραστηριοποίησης του ομίλου στον τομέα του τουρισμού, μετά τη συμφωνία με τον όμιλο Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς έχει προκριθεί να γίνει μέσω της απόκτησης υφιστάμενων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων (σε λειτουργία ή μη) χωρίς όμως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στο μέλλον στην ανάπτυξη και κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

  • Ακριβώς μάλιστα για την απόκτηση υφιστάμενων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ο όμιλος προχώρησε πολύ πρόσφατα στην ίδρυση της εταιρείας PFC Premier, ενώ συμμετείχε πρόσφατα σε διαγωνισμό για την απόκτηση δανείων που ήταν εξασφαλισμένα με τουριστική μονάδα πέντε αστέρων, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο όμιλος θα επιδιώξει την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν γνωστό για τον ίδιο επιχειρηματικό τομέα, ενώ διαθέτει, σύμφωνα με τους επιτελείς του  σημαντική συσσωρευμένη τεχνογνωσία -ακριβώς λόγω του Πόρτο Καρράς– στη διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, τις συνεργασίες που είχε αναπτύξει με tour operators και με άλλους σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς, από το 1999 έως και τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και ήρθε σε συμφωνία με την Βelterra Investments του Ιβάν Σαββίδη.

Όσον αφορά την νεοσύστατη PFC Premier είναι μία από τις τρεις νέες εταιρείες του ομίλου. Η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει να αποκτήσει συμμετοχή σε ήδη αδειοδοτημένη εταιρεία στην Ελλάδα στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Απώτερος στόχος με την ίδρυση της εν λόγω εταιρείας και της σχεδιαζόμενης απόκτησης συμμετοχής αποτελεί, όπως αναφέρεται από τη διοίκηση

  • «η εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία θα συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία ξενοδοχειακών εταιρειών ή/και συναφούς αντικειμένου εταιρειών καθώς επίσης και άλλων κατηγοριών ακινήτων -κτίρια γραφείων, εμπορικά ακίνητα, οικιστικά ακίνητα, εγκαταστάσεις logistics, κ.α.».

Οι άλλες δύο εταιρείες είναι η εταιρεία T.O. Constructions A.E. (θυγατρική κατά 88,42% της T.O. International Holding LTD), με έδρα την Ελλάδα μέσω της οποίας πλέον, θα ασκείται η δραστηριοποίηση του ομίλου στον κατασκευαστικό τομέα και η T.O. Shipping LTD (θυγατρική σε ποσοστό 100% της T.O. International Holding LTD) με έδρα την Κύπρο μέσω της οποίας θα ασκείται η δραστηριοποίηση του ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας.

Μέσω της T.O. Shipping LTD έχει αναπτυχθεί μικρής έκτασης δραστηριότητα στον τομέα της ναυτιλίας, η οποία αφορά σε έμμεση συμμετοχή της, μέσω άλλων εταιρειών, με ποσοστό 15% στη σύσταση έξι (6) πλοιοκτητριών εταιρειών, οι οποίες προχώρησαν στην απόκτηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και με ποσοστό 85% στη σύσταση πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία έχει καταβάλει προκαταβολή για την απόκτηση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here