Γράφει η «ξενοδόχος» 

Το 2025 θα είναι η χρονιά- ορόσημο όπως όλα δείχνουν για το εμβληματικό Πόρτο Καρράς, για το οποίο το πλάνο της διοίκησης του Ιβάν Σαββίδη με την Belterra Investments περιλαμβάνει το στόχο για τη δημιουργία «του κορυφαίου πολυτελούς τουριστικού προορισμού της Μεσογείου».

Για φέτος, το ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει στις 29 Απριλίου (αν και εν μέσω κορωνοϊού τίποτα δεν είναι σίγουρο) και ήδη η Belterra έχει προχωρήσει σε εκτεταμένη και συνολική αποκατάσταση των φθορών στο συγκρότημα καθώς επίσης και πλήρη αναμόρφωση στους εξωτερικούς χώρους.

Οι παρεμβάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από πέρυσι και συνεχίζονται τώρα εν όψει της επαναλειτουργίας του συγκροτήματος στις 29/4, ωστόσο με αυτή τη μορφή το resort θα λειτουργήσει για δύο σεζόν, του 2021 και του 2022.

  • Μετά θα ξεκινήσει το ολικό lifting, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του ολοκαίνουριου συγκροτήματος το 2025, χωρίς να αποκλείεται και η συνεργασία με κάποιο μεγάλο διεθνές όνομα- αλυσίδα.

Επισημαίνεται εδώ ότι πέρυσι, λόγω της πανδημίας και σε συνέχεια της συμφωνίας των 205 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του συγκροτήματος από τον όμιλο Στέγγου, το ιστορικό resort παρέμεινε κλειστό.

  • Φέτος, οι τιμές για ένα δίκλινο για κρατήσεις σήμερα στο 5άστερο Porto Carras Meliton ξεκινούν από τα 157 ευρώ ανά διανυκτέρευση με ημιδιατροφή.

Συνολικά, όπως αναφέρει η διοίκηση:

  • «είναι μεγάλη τιμή να προσθέτουμε στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Belterra το Porto Carras Grand Resort, το οποίο σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω ώστε να προσφέρουμε,  σύμφωνα με τις ίδιες τις αξίες του ομίλου, μία εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας με μοναδικές εξατομικευμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες» .

Το συγκρότημα της Χαλκιδικής  έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο φιλοξενίας του ομίλου και την  επιχειρηματική μονάδα της ‘’Dimera Hospitality’’, όπου, πέραν της έκτασης στο Παλιούρι, περιλαμβάνεται επίσης και το εμβληματικό Μakedonia Palace στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης από τον όμιλο.

Ως προς τα μελλοντικά αναπτυξιακά της πλάνα, η Belterra Investments, όπως υποστηρίζει, πρόκειται να

  • «εισάγει μία νέα φιλοσοφία και κουλτούρα διαχείρισης στην ξενοδοχειακή αγορά, σε μία περίοδο όπου ο τομέας της πολυτελούς διαμονής στην Ελλάδα αναπτύσσεται. Στόχος είναι να συμβάλλει στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας τα επόμενα χρόνια. Εφαρμόζοντας δικές της, νέες μεθόδους σχεδίασης και κατασκευής στα ξενοδοχειακά της έργα, η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει νέα δεδομένα στην πολυτελή διαμονή, τηρώντας τις πιο σύγχρονες πρακτικές βιωσιμότητας. Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες στόχος είναι να προσφέρουμε καταλύματα, με διεθνείς προδιαγραφές, που πληρούν τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της διαμονής πολυτελείας στην Ελλάδα».

Το Porto Carras Grand Resort διαθέτει το Meliton 5*, τα ξενοδοχεία Sithonia 4* Plus, καθώς και τις αποκλειστικές σουίτες Villa Kalyva Mare με ιδιωτικές πισίνες και πρόσβαση στην παραλία.

  • «Το resort περιλαμβάνει ένα μοναδικό μίγμα εγκαταστάσεων πέντε αστέρων, όπως την ιδιωτική μαρίνα των 315 θέσεων, τη μεγαλύτερη αίθουσα συνεδρίων στη Βόρεια Ελλάδα, καζίνο, κέντρο θαλασσοθεραπείας και σπα, γήπεδο γκολφ, εγκαταστάσεις ιππασίας, τένις club, ναυτικό όμιλο, μαζί με τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας και οινοποιείο με το όνομα “Domaine Porto Carras”, ενώ διαθέτει επίσης τρία ελικοδρόμια».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here