Νέα δεκαπενθήμερη παράταση, δόθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγαλομετόχων της VIVA Wallet και της JP Morgan για να ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης τους 49% στους Αμερικανούς.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει στην επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αφού οι μέτοχοι μειοψηφίας πάρουν τα λεφτά τους για το 49%, πρέπει να βρεθεί ένα τίμημα και τους μετόχους πλειοψηφίας.

Η JP Morgan δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει περισσότερα από 2,3 δις Ευρώ για να αποκτήσει 23 τραπεζικές άδειες στην Ευρώπη.

H Viva Wallet, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να πιέσει την JP Morgan να κλείσει τη συμφωνία, κάλεσε σε Γενική Συνέλευση τους μετόχους της για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 170 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση θα γίνονταν με καταβολή μετρητών από τους υφιστάμενους μετόχους.

Η απόφαση αυτή του ΔΣ έπεσε στο κενό, αφού κανένας από τους μετόχους δεν επιθυμούσε την τοποθέτηση τόσο μεγάλων κεφαλαίων λίγο πριν από την πώληση της συμμετοχής τους.

Η διάσταση δε αυτή μεταξύ των βασικών μετόχων της Viva Wallet Χάρη Καρώνη και Μάκη Αντύπα, που ελέγχουν το 52,39% της εταιρείας, και των θεσμικών μετόχων μειοψηφίας Hedosophia, Diorama και Latsco Family Office, που ελέγχουν το υπόλοιπο 47,61%, συνεχίστηκε και τις επόμενες εβδομάδες.

Η πλειοψηφία κάλεσε ξανά σε ΓΣ, με βασικό θέμα συζήτησης την αλλαγή του προγράμματος των stock options για το προσωπικό.

Οι μέτοχοι της μειοψηφίας καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση των μετόχων πλειοψηφίας.

H μέτοχος Diorama έφερε δική της πρόταση τροποποίησης του εν λόγω προγράμματος, η οποία προέβλεπε μόνο τον τερματισμό του προγράμματος με την εξάσκηση των δικαιωμάτων από τους δικαιούχους, χωρίς πρόβλεψη για διαδοχικό πρόγραμμα, με το οποίο οι δικαιούχοι θα αποκτούσαν αυτόματα ισάριθμα δικαιώματα με όσα είχαν στο υφιστάμενο.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από τους μετόχους μειοψηφίας, αλλά καταψηφίστηκε από τους μετόχους πλειοψηφίας.

Έτσι, η λήψη της απόφασης οδηγήθηκε στις επαναληπτικές ΓΣ, που διενεργήθηκαν 18 και 24 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ούτε σήμερα έχει γίνει γνωστή η έκβαση της τύχης των δύο προτάσεων των δύο πλευρών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here