Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε χθες πολυαναμενόμενες τροπολογίες στον νόμο 4002/2011, οι οποίες στοχεύουν πρωτίστως στο να βάλουν τέλος στο προσωρινό καθεστώς για τα τυχερά παίγνια στο διαδίκτυο, το οποίο ετέθη σε εφαρμογή πριν από 8 χρόνια. Είναι σημαντικό ότι αυτές οι τροπολογίες θα ρυθμίζουν όχι μόνο το διαδικτυακό στοίχημα αλλά και τα παίγνια RNG (random number generated games).

Παρόλο που η υπερψήφιση των τροπολογιών αποτελεί  αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο πρακτικό, εφαρμόσιμο και συμβατό με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία καθεστώς, η Remote Gambling Association (RGA) ανησυχεί ότι το καινούργιο νομικό πλαίσιο περιλαμβάνει ιδιαίτερα περιοριστικά μέτρα που ενδέχεται  να  υπονομεύσουν την επιτυχία του.

Ειδικότερα,  το κόστος αδειοδότησης που προβλέπεται από τις τροπολογίες παραμένει μακράν το υψηλότερο στην Ευρώπη.

  • Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φορολογικό καθεστώς της Ευρώπης για τα τυχερά παιχνίδια, μπορεί να αποτρέψει πολλές εταιρίες από το να υποβάλουν αίτηση για μια άδεια.

Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις επίμαχες διατάξεις έως την τελική ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και τη θέση του σε πλήρη εφαρμογή.

Εν προκειμένω, απομένει ακόμα πολύ δουλειά ώστε να μπορεί να καταστεί δυνατή η χορήγηση νέων αδειών, ιδίως όσον αφορά τη θέσπιση των απαραίτητων τεχνικών κανόνων εφαρμογής, οι οποίοι θα πρέπει να συνταχθούν και να κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση.

Η RGA και τα μέλη της προσδοκούν να συνεργαστούν στενά με την Κυβέρνηση και την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), προκειμένου να ξεπεραστούν οι εκκρεμείς προκλήσεις και να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ο Wes Himes, Διευθύνων Σύμβουλος της RGA δήλωσε:

  •  «εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ρυθμίσει τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο με τρόπο που να λειτουργεί επωφελώς για όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάγκη δημιουργίας ίσων όρων για όλους και, φυσικά, παραμένουμε στη διάθεση των Ελληνικών Αρχών για την οικοδόμηση του νέου θεσμικού πλαισίου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here