Γράφει η «ξενοδόχος»

Καινούριες συνεργασίες με Ελληνες ξενοδόχους και αύξηση της προσφοράς κατά 10% φέρνει η σεζόν του 2020 για τον όμιλο της TUI, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό στην Ευρώπη, ο οποίος σπεύδει να αποσπάσει μέρος του μεριδίου που αφήνει η κατάρρευση της Thomas Cook στη χώρα μας.

Οι επιτελείς του ομίλου και δή της TUI Γερμανίας βρέθηκαν στη Ρόδο το περασμένο διήμερο προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του ομίλου για τη χώρα μας το 2020, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τον όμιλο, ο οποιός διακινεί 3 εκατ. επισκέπτες σε ετήσια βάση. Για τους Γερμανούς τουρίστες, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος προορισμός (ο πρώτος είναι η Ισπανία), ενώ όσον αφορά ειδικά τα ελληνικά νησιά πρώτη έρχεται η Κρήτη και δεύτερη η Κώς.

Όπως ανέφεραν οι επιτελείς της TUI Γερμανίας, για τη θερινή σεζόν του 2019, οι κρατήσεις είναι περίπου 3% υψηλότερες από το ρεκόρ του καλοκαιριού του 2018, ενώ τις  τελευταίες εβδομάδες,  μετά και την κατάρρευση της Thomas Cook η ζήτηση αυξήθηκε και πάλι αισθητά.  Όπως επισημάνθηκε, το πρόγραμμα του ομίλου στην ελληνική αγορά έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε όλες τις κατηγορίες των πελατών εξού και  για το ερχόμενο καλοκαίρι, η TUI έχει αυξήσει τις χωρητικότητες των ξενοδοχείων της κατά περίπου 10%.

Συνολικά, το επίκεντρο της προσφοράς εστιάζεται προορισμούς, ο όμιλος εστιάζει στις αγορές της Ρόδου, της Κω, της Κέρκυρας και στη Δυτική Πελοπόννησο. Επιπλέον, η TUI έχει και τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο, τη Θάσο, τη Σκιάθο, τη Σάμο, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Κάρπαθο και τη Λέσβο στο πρόγραμμά της.

Ο όμιλος διευρύνει διαρκώς την προσφορά σε δικά του εμπορικά σήματα και είδη ξενοδοχείων στην Ελλάδα, όπου διαθέτει συνολικά περισσότερα από 49 ξενοδοχεία TUI. Μόνο το καλοκαίρι του 2019 προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα δικά της εμπορικά σήματα. Με τον κοινοπρακτικό της εταίρο Atlantica Hotels του ομίλου Νικολαϊδη, η TUI εξακολουθεί να αναπτύσσεται στο κομμάτι των ξενοδοχείων. Στο πλαίσιο ακριβώς της στενής συνεργασίας τους, για τη σεζόν του 2020, ο όμιλος της Atlantica προσθέτει ακόμη τρείς μονάδες σε Κώ, Ρόδο και Κρήτη στη συνεργασία του με την TUI.

Σημειωτέον ότι με 144 πτήσεις την εβδομάδα, η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και για την TUI fly. Οι αερογραμμές εξυπηρετούν πέντε συνολικά αεροδρόμια στην Ελλάδα, από πολλά γερμανικά αεροδρόμια αναχώρησης. Έτσι η TUI fly είναι μια από τις κορυφαίες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες charter για την Ελλάδα. Οι περισσότερες πτήσεις εκτελούνται προς το Ηράκλειο (53), και ακολουθεί ηΡόδο (35) και η Κως (35). Για το καλοκαίρι του 2020 το πρόγραμμα πτήσεων θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το 2019.

Στο κομμάτι της κρουαζιέρας, για τον  όμιλο η χώρα μας αποτελεί  επίσης σημαντικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια. Και οι τρεις εταιρείες κρουαζιέρας του τουριστικού ομίλου (TUI Cruises, Hapag-Lloyd Cruises και Marella Cruises) δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η TUI δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και με το κοινωφελές ίδρυμά της, Stiftung TUI Care Foundation. Στην Κρήτη, το ίδρυμα TUI Care Foundation εδώ και δύο χρόνια υποστηρίζει τους αμπελοκαλλιεργητές και ελαιοκαλλιεργητές στο πλαίσιο του έργου «TUI cares for Crete». Ήδη έχουν λάβει βοήθεια για τη μετατροπή σε βιολογική καλλιέργεια 200 επιχειρήσεις κι έχουν συνδεθεί με ξενοδοχεία και εστιατόρια για την καλύτερη είσοδο των προϊόντων τους στην αγορά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here