Περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύριo άνθρωποι σε περισσότερες από 50 χώρες καλούνται πλέον να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με απολογισμό του AFP, γεγονός που έχει επιφέρει αύξηση στη χρήση του Ιντερνετ έως και 70%.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών παγκοσμίως έχει προκαλέσει εκτόξευση της κίνησης στο διαδίκτυο, καθώς 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κληθεί συνολικά από τις Αρχές των χωρών τους, να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους,

Ειδικότερα, τα πρώτα στοιχεία για τη διαδικτυακή ροή και χρήση οι συνολικές επισκέψεις στο Διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 50% έως 70% το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, καθώς όλο και περισσότερες πτυχές της καθημερινής ζωής μεταφέρονται στο Διαδίκτυο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ταχύτητες λήψης των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων μειώθηκαν σε πολλές ασιατικές χώρες τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό άρθρο του το World Economic Forum, η Vodafone, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες, αναφέρει ότι έχει ήδη δει αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων κατά 50% σε ορισμένες αγορές. Καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες, παγκοσμίως, στρέφονται στο Διαδίκτυο για λόγους επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, υπηρεσίες, όπως το online gaming, βρίσκονται σε άνοδο. Επίσης, η παραμονή στο σπίτι έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους καταναλωτές, παγκοσμίως, να συνδέουν όλο και περισσότερες συσκευές στο οικιακό Wi-Fi.

Streaming

H “κοινωνική απόσταση” (social distancing), που έχει επιστρατευθεί στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού έχει, επίσης, οδηγήσει σε αύξηση του streaming σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12%. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι ήδη αυξημένη κατανάλωση καταγράφεται σε αγορές, οι οποίες κατά κύριο λόγο πλήττονται από τον ιό. Σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower, στην Ιταλία το “download” σε συσκευές της εφαρμογής Netflix αυξήθηκε κατά 66%, στην Ισπανία κατά 35%, ενώ στις ΗΠΑ κατά 9%.

Η αύξηση στις υπηρεσίες streaming σημειώνεται παρά το γεγονός ότι η ροή πολλών προγραμματισμένων αθλητικών και μουσικών γεγονότων έχει διακοπεί, καθώς τα events ακυρώνονται.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές έχουν, ήδη, πάρει θέση στο ζήτημα αυτό, ζητώντας από τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες streaming, όπως το Facebook, το Amazon, το YouTube και το Netflix, να μειώσουν την ποιότητα της ροής βίντεο στην Ευρώπη, για να μειώσουν την πίεση στα δίκτυα. Για παράδειγμα, το Netflix δεσμεύτηκε να μειώσει την ποιότητα των ταινιών συνεχούς ροής και των τηλεοπτικών σειρών για να μειώσει το φορτίο στα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά περίπου 25%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here