της Ελενας Ερμείδου

Σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις δρομολογούνται στο τομέα του Bancassurance, με την έλευση των νέων ξένων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα. 

Τράπεζα Πειραιώς, ETE, Εurobank δεν θα είναι οι μόνες που “κάνουν παιχνίδι” με τις ασφαλιστικές. Πολύ χαρακτηριστική ήταν λίγες ημέρες πριν κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Interamerican η δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου τής, κου Καντώρου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύναψης νέας συνεργασίας της ασφαλιστικής με κάποια από τις νέες τράπεζες που ετοιμάζονται να μπουν στον κλάδο.

Νέες  ξένες τράπεζες με διαφορετικές η καθεμία εξειδικεύσεις  ετοιμάζονται να εισέλθουν στην ελληνική τραπεζική αγορά, υπογράφοντας παράλληλα με την είσοδο τουςσυμβάσεις bancassurance με ασφαλιστικές για την διανομή και διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων.

Τις “μηχανές τις βάζει μπρος” η ABBank (Aegean Baltic Bank) με στόχο να ξεκινήσει δραστηριότητες στο τομέα των επιχειρήσεων παράλληλα με την δραστηριοποίηση της στον ναυτιλιακό κλάδο.  Στο μετοχικό κεφάλαιο της  Aegean Baltic Bank συμμετέχουν και δύο funds τα οποία ενισχύουν τον στόχο.

Στο κλάδο της τεχνολογίας στοχεύει η Praxia η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου πριν μεταβεί στο τραπεζικό κλάδο και εισέλθει  στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Σε συζητήσεις για την είσοδο του στην ελληνική αγορά  είναι και η Industrial & Commercial Bank of China, όπου ενδεχομένως θα έχει ρόλο κλειδί στο τομέα τουBancassurance στην περίπτωση που η Fosun εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Εθνικής Ασφαλιστική από την μητρική της της Εθνική Τράπεζα.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο “χάρτης” και οι δυνάμεις του Bancassurance στην Ελλάδα αλλάζουν. Η είσοδος των νέων παικτών μεγάλωνει το μερίδιο της αγοράς δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες σε ιδιώτες αλλά και κυρίως σε επιχειρήσεις που το αποζητούσαν να αναπτυχθούν και στο ασφαλιστικό κλάδο που βαδίζει παράλληλα με την πορεία της οικονομίας.

Ενδεχομένως δε, να μπουν και άλλες μικρές τράπεζες στην αγορά καλύπτοντας ακόμα πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here