Νέο επιχειρηματικό βήμα από τους αδελφούς Σαράντη και την Όλυμπος, με στόχο αυτή τη φορά θυγατρική της γαλακτοβιομηχανίας Δέλτα στην Βουλγαρία.

Μετά την επέκταση προς… Βορρά, την πολυσυζητημένη εξαγορά της ΑΓΝΟ και πολλές επιπλέον στρατηγικές κινήσεις στο πλαίσιο του επενδυτικού της πλάνου (σ.σ. Δουμπιά, Κλιάφα κλπ), η Όλυμπος των αδελφών Σαράντη αποφάσισε να εστιάσει ξανά στη Βουλγαρία, με την εξαγορά της United Milk Company.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία ήδη μετα την εξαγορά της Tyrbul S.A. το 2003 και την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής κίτρινων τυριών και ως εκ τούτου η εμπειρία που ήδη έχει αποκτήσει θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε η συμφωνία πώλησης του 100% των μετοχών της United Milk Co., θυγατρικής εταιρίας της Δέλτα στη Βουλγαρία στην TYRBUL SA, μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων (Όλυμπος).

Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των εταιριών Ελληνικά Γαλακτοκομεία και Δέλτα Τρόφιμα, η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Η UMC που εδρεύει στο Plovdiv της Βουλγαρίας αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονας χώρας με κύρια παρουσία στο γάλα και στο γιαούρτι. Η UMC απασχολεί 500 εργαζόμενους. Το 2021 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 52,5 εκατ. ευρώ, τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος των αδερφών Σαράντη πραγματοποίησε το 2021 κύκλο εργασιών 427 εκατ. ευρώ από 405 εκατ. ευρώ το 2020, αποτελώντας αυτήν τη στιγμή και βάσει τζίρου τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here