Την παρουσία του στην αγορά της Σουηδίας εδραιώνει ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος), με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην σουηδική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα ο όμιλος -μετά την αποδοχή που γνώρισαν τα προϊόντα του στην τοπική αγορά- επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές του στην Σουηδία, με την ίδρυση θυγατρικής στη Στοκχόλμη, υπό την επωνυμία Hellenic Dairies S.A. και εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Απόστολο Νάκη. Σημειώνεται ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται με επιτυχία στη Σουηδία από το 2015 με την διανομή των προϊόντων “OLYMPUS” μεταξύ άλλων και σε αρκετά καταστήματα των supermarket ΙCA και COOP, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχόλμη.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική που αναπτύσσουν οι αδελφοί Σαράντη για περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό και με στόχο, οι εξαγωγές να ξεπεράσουν το 50% του συνολικού τζίρου τη φετινή χρονιά  από 47%  που ήταν το 2018. Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Ελληνικά  Γαλακτοκομεία  Α.Ε κατέγραψε άνοδο 11%, φθάνοντας τα 342 εκατ. ευρώ έναντι 308,7 εκατ. ευρώ του 2017.

Ο στόχος  του 2019 αναφορικά με τον  κύκλο εργασιών προσδιορίζεται στα 380  εκατ. ευρώ με τις προσδοκίες της διοίκησης να στηρίζονται περισσότερο  στις εξαγωγές όπως και στην εγχώρια αγορά. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις  των γαλακτοκομικών σημάτων  «Όλυμπος» και « Ροδόπη» σημείωσαν αύξηση κατά 25% στις ξένες αγορές, ενώ στην ελληνική αγορά οι πωλήσεις ήταν ενισχυμένες  κατά 6%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here