Σε φάση εξυγίανσης θα εισέλθει ο Όμιλος Mouzenidis, όπως ανακοίνωσε σε πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους του, μέσω social media, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, περί σωρείας προβλημάτων που καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του.
Στη μακροσκελή ανακοίνωση ο Όμιλος απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους καλείται να διακόψει την εξυπηρέτηση των πελατών του “να προσαρμόσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ομαδικής ανασυγκρότησης”.
Aναλυτικά:
Αγαπητοί πελάτες, συνεργάτες, εργαζόμενοι,
από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 τον Μάρτιο 2020 πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι σήμερα, η εταιρεία μας κάνει ό, τι είναι δυνατό για να επιστρέψει στην κανονική της λειτουργία, έχοντας πτώση του κύκλου εργασιών 95 %. %.
Το Mouzenidis Travel είναι ο μοναδικός Tour Operator στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει όλες τις δραστηριότητές μας, με αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικές εισροές κεφαλαίων για ένα χρόνο ή Η μόνη οικονομική ενίσχυση που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι το οριζόντιο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς και η αναστολή των προθεσμιών ελέγχου και η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας με προσωπικό έγινε προφανής βοηθητική, δεδομένου του περιορισμένου κύκλου εργασιών. Ωστόσο, για τον κύκλο εργασιών μας, αυτά τα ποσά ήταν ανεπαρκή για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης μας.
Σημειωτέον ότι το 90 % των αγορών στις οποίες λειτουργούμε παρέμειναν κλειστές καθ ‘ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2020 Σε σχέση με τα ανωτέρω και με στόχο την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης μας, καθ ‘ όλη τη διάρκεια του έτους διεξάγαμε διαρκείς διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσης με βασικό στόχο την κάλυψη των πελατών και των προμηθευτών μας, ομοίως με τον τρόπο που έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι συχνά φαινόταν ότι βρισκόμασταν κοντά στην επίλυση του προβλήματος, δεν ήταν δυνατόν να εκπληρωθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
Ο αγώνας για την εξεύρεση λύσης, όπως ξεκίνησε ο ιδρυτής της εταιρείας μας, Μπόρις Μουζενίδης, που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζει με την ίδια αγάπη, αφοσίωση, αίσθημα ευθύνης και δέσμευση από πλευράς οικογενειών του και προϊσταμένων εταιρικών τμημάτων … Η αποκατάσταση της φίρμας Μουζενίδη προς τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους εργαζόμενους, καθώς και η αποκατάσταση της φερεγγυότητας που πάντα χαρακτηρίζει αυτό το όνομα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους μας.
Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να επικεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, στους στόχους, το πρόγραμμα επανέναρξης της επιχειρηματικής συνέχειας, πρέπει άμεσα να διακόψουμε την εξυπηρέτηση πελατών μας, να προσαρμόσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ομαδικής ανασυγκρότησης. Το γεγονός ότι φέτος, την καλοκαιρινή περίοδο του 2021, στις αγορές στις οποίες λειτουργούμε στο 90 % και κυρίως στη ρωσική αγορά, εξακολουθούν να εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, χωρίς να κυκλοφορούν εμπορικές πτήσεις από και προς Ρωσία , συνέβαλε ακόμη περισσότερο σε αυτή την απόφαση.
Με στόχο την αποκατάσταση των επιχειρήσεων και την εξόφληση των χρεών μας, τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα μόνοι μας, εμείς δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Θα τηρήσουμε την υπόσχεση που δόθηκε στον πρόεδρό μας στον αγαπητό μας πρόεδρο, κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορούμε για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, και σύντομα η εταιρεία μας θα ενημερώσει όλους τους πιστωτές μας για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης χρεών.
Τέλος, θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου Μουζενίδη και του δικτύου εξωτερικού λειτουργούν κανονικά, συνεχίζοντας αδιάλειπτα το έργο τους, και παρά τη δύσκολη στιγμή στοχεύουν στην ενίσχυση του Ομίλου.
Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here