Σε κλοιό φέρεται να βρίσκεται ο Όμιλος Μουζενίδης, εκ βορείου Ελλάδος, το σχήμα ελληνικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Γνώστες της αγοράς αναφέρουν πως η αναστολή εργασιών που ανακοινώθηκε από τον όμιλο κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς ο Mouzenidis Group διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην πολύχρονη πορεία του.

Ο όμιλος, απέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την κίνηση στα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, γεγονός που δυσκολεύει τη συνέχιση των εργασιών του.

Δημοσίευμα ρωσικού τουριστικού σάιτ αναφέρει πως η εταιρεία ανάρτησε μήνυμα σε κλειστή ομάδα του Facebook ( Luxury Travel Club), ενημερώνοντας για την προσωρινή, όπως αναφέρει, αναστολή των τουριστικών της υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου πάντως αναφέρουν πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος δεν είναι προσωρινά, αντιθέτως όπως τονίζουν πολύ σύντομα ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις. Κατά νεότερες πληροφορίες, η Mouzenidis Travel με έδρα στη συμπρωτεύουσα έχει ήδη κσταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Τα οικονομικά ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η εταιρεία, ειδικά μετά και την πρόσφατη απώλεια του ιδρυτή της Μπόρις Μουζενίδη είχαν διογκωθεί εν καιρώ lockdown.

Από την πλευρά της η Mouzenidis Travel με ανάρτηση της στο facebook αναφέρει πως «η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας υποδοχής στην Ελλάδα – Mouzenidis Travel Greece από 18 έως 26 Ιουνίου προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες.

Ο Mouzenidis Group, αποτελεί σχήμα ελληνικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Τον όμιλο μεταξύ άλλων αποτελούν οι εταιρείες:

Mouzenidis Travel,  ΒoMo Club (διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων), Active MICE (οργάνωση εταιρικών πακέτων διακοπών),  Mouzenidis Intour,  Εllin Camp (παιδικές κατασκηνώσεις),  Enigma Shopping Center – εμπορικό κέντρο,  Ellinair (αεροπορική εταιρεία), Grekodom Development (μεσιτική , κατασκευαστική εταιρία ακινήτων) κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here