του Ιωάννη Ρουκά

Ξεπερνώντας λίγο τα προσωπικά μου εσκαμμένα, θα κάνω ένα προσωπικό καθαρά, πολιτικό σχόλιο λόγω των ημερών.

Μετά τα, εντυπωσιακά, όντως, αποτελέσματα των πολλαπλών Εκλογών, ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, «μηδενίζουμε το κοντέρ, πάμε να αντιπαρατάξουμε τα προγράμματα μας με τη Νέα Δημοκρατία και ας αποφασίσουν οι πολίτες».

Οι ίδιοι πολίτες τους οποίους «μάλωσε» ο ίδιος και τα στελέχη του τη βραδιά των Ευρωεκλογών ότι δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει στη Χώρα μας, για να παραδεχθεί μόλις χθες ότι «τελικά, ο Λαός κουράστηκε και είπε δεν αντέχω άλλο».

Να μηδενίσουμε το κοντέρ, βεβαίως, αλλά να μηδενίσουμε και τους τόκους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν όταν έκλεισαν οι Τράπεζες και πάγωσε η Αγορά.

Όταν κάνεις δεν ήξερε, στην Ελλάδα (!) εάν θα έχουμε τρόφιμα ή ηλεκτρικό. Όταν μετά από μήνες ο ίδιος κατάλαβε ότι «είχε αυταπάτες», όταν το ΑΕΠ έπεσε κι άλλο και η «περήφανη διαπραγμάτευση» μας κόστισε ακόμα 100δις ευρώ.

Οταν βλέπουμε πάλι τον κ. Βαρουφάκη να μας λέει ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε του εταίρους εάν επιλέξουμε τον ίδιο. Όταν οι Τράπεζες, μετά από δική τους ομολογία απέτυχαν να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια που κρατάνε την Οικονομία κάτω και τα πουλάνε τελικά με πολύ μεγάλο discount σε Διαχειριστές. Όταν ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός, ένα πολύ καλό εργαλείο (μνημονιακή υποχρέωση αν και τον διαφημίζει η Κυβέρνηση ως δίκη της ιδέα), έχει ελάχιστα, πενιχρά αποτελέσματα ενώ θα μπορούσε να αποδεσμεύσει πόρους για την Οικονομία και να φέρει έσοδα στο Κράτος και τα Ταμεία.

  • Όταν, βάφουν τη Βουλή «τα παιδιά» και η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο παρά τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ (κάνοντας τον ζογκλέρ προσπαθώντας να κρατήσει την αξιοπρέπεια της εντός διαταγών ανοχής…).
  • Όταν, προϊόντα της Χώρας μας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας έχουν πρόβλημα προβολής και κινδυνεύουν με πρόστιμα (!) εξαιτίας μιας κακής συμφωνίας με τη γείτονα χώρα.
  • Όταν, τέλος υπογράψαμε σαν χώρα να έχουμε εποπτεία για άλλα 69 (δεν ξέρω πια πόσα ακόμα…) χρόνια ανα τρίμηνο (αλλά βγήκαμε από το Μνημόνιο…), υποθηκεύοντας Ακίνητα, περιουσία της Χώρας.

Ναι, να μηδενίσουμε το κοντέρ επειδή το Κυβερνόν Κόμμα έχασε με 9,35 μονάδες διαφορά, αλλά σίγουρα να μην αποτελέσει η διαφορά αυτή, ίσως και η διαφορά στις Εθνικές Εκλογές, ως συγχωροχάρτι, ως κολυμπήθρα του Συλωαμ για μη καταλογισμό ευθυνών για το τι έγινε στη Χώρα τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Ο Λαός, είναι αυτός που θα δώσει τη λύση. Πάντα τη δίνει ακόμα κι αν καμια φορά ακούει που και που και κάποιες Σειρινες. Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις φωνές διχασμού, στείρας αντιπαράθεσης, επικοινωνιακών τρικ της τελευταίας στιγμής κα να δούμε ότι πραγματικά και καλύτερα αξίζουμε και τα αξίζουμε όλοι μας…

 

{Ο κ. Ιωαννης Ρουκάς Οικονομολόγος είναι Προεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης της ΕΕΔΕ – Μακεδονίας}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here