Άλλο ένα +7,39% χθες για τη μετοχή της Paperpack και στα 3,78 ευρώ η μετοχή, που εάν δε με απατά η μνήμη μου αποτελεί νέο υψηλό 12ετίας (!). Πρακτικά σαν να λέμε πως η μετοχή της εταιρείας της οικογένειας Τσουκαρίδη αντιστοιχεί σε επίπεδα τιμών Γενικού Δείκτη κοντά στις 2.900-3.000 μονάδες (!).
Στα 14,94 εκατ.€ η αποτίμηση, περίπου όσο οι πωλήσεις με κέρδη 1,24 εκατ. και συντελεστή p/e στις 12,01 φορές τα κέρδη χρήσης.
Πλεονέκτημα για την χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής, το περιορισμένο free float, καθώς η πλευρά του Ιωάννη Τσουκαρίδη ελέγχει κάτι παραπάνω από το 70% του μετοχικού κεφαλαίου, που πρακτικά σημαίνει πως η διακύμανση μπορεί να “χειραγωγηθεί” σχετικά εύκολα.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως η Τζουλιάνα Τσουκαρίδη, κόρη του ιδρυτή επιχειρηματία Γιάννη Τσουκαρίδη, βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη από την άνοιξη του 2016 αγοράζοντας μετοχές της εταιρείας. Και στηρίζει έμπρακτα την επιχείρηση, στην οποία διαδραματίζει πλέον ενεργότατο ρόλο και προφανώς μετρά υπεραξίες αγοράζοντας από χαμηλότερες τιμές, από τα 1,20-1,30 ευρώ.
Σημειωτέον, πως η Τζουλιάνα Τσουκαρίδη κατέχει την θέση της Συμβούλου- Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ της οικογενειακής εταιρείας. 
Μοναχοπαίδι του Ιωάννη και της Βεατρίκης Τσουκαρίδη, η Τζουλιάνα έχει την ευθύνη της συνέχισης, δεύτερης γενιάς, και με πλούσιο CV σπουδών (City Univesity με Bachelor in Business Studies, μεταπτυχιακού MSC in Management Science στο αγγλικό Cass Business School κ.λ.π) έχει φέρει άλλον αέρα στην εταιρεία.
Λάτρης του σκι, φιλόδοξη businesswoman και το σημαντικό βέρα Παναθηναικός
Πάντως χρηματιστηριακοί κύκλοι, με εμπειρία στα deals “βλέπουν” πίσω από την σταθερή άνοδο της μετοχής, της αποτίμησης την προοπτική ενδεχόμενης διεύρυνσης της μετοχικής βάσης, πιθανόν με τη συμμετοχή- είσοδο- στρατηγικού παίκτη στην εταιρεία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here