Το υποτιμημένο ΙΑΤΡΙΚΟ.
Τι έγραφε την Παρασκευή το χρηματιστηριακό ταμπλό για τις μετοχές των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της υγείας;
  • ΥΓΕΙΑ, στα 290,45 εκατ. ( η μετοχή έχει αποσυρθεί από τις 8 Μαίου,απλά εστιάζουμε στην χρηματιστηριακή αξία της πριν την έξοδο)
  • ΙΑΣΩ, στα 177,13 εκατ. και το
  • ΙΑΤΡΙΚΌ, στα 189,95 εκατ. ευρώ.
    Ο ένας πόλος στον κλάδο έχει συγκροτηθεί στον χώρο, μέσω του CVC Capital που μέχρι τώρα θεωρείται και ο πιο πλήρης και ισχυρός.
     Ο δεύτερος επιχειρείται να σχηματισθεί, με επίκεντρο το ΙΑΣΩ και τη διαφαινόμενη είσοδο του ΟΑΚTree και με ενεργό τη συμμετοχή της Τρ. Πειραιώς στην όλη διαδικασία. Κατά πως φαίνεται αυτός θα είναι ο δεύτερος πόλος, στον χώρο.
    Από την στιγμή, που τα δύο ξένα funds οριστικοποιήσουν την σύνθεση τους, θα προχωρήσουν στην ενεργότερη παρουσία τους και στον ασφαλιστικό κλάδο, με τον διορατικό Δημήτρη Σπυρίδη να έχει ανοίξει ήδη τα χαρτιά του, όσον αφορά στα σχέδια του ομίλου ΥΓΕΙΑ και σε αυτόν τον κλάδο.
Τι μένει, συνεπώς;
  • Το ΙΑΤΡΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ, που μπορεί να αποτιμάται στα 190 εκατ.€  ΑΛΛΑ με μόνο το Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, μία επένδυση 200 εκατ.€, έχει καταστήσει την πόλη, κάτι σαν…πρωτεύουσα των Βαλκανίων, στον χώρο της υγείας. Με περίπου 1.000 άτομα προσωπικό, εξειδικευμένο στην πλειονότητα του και άλλους 1.000 καταξιωμένους συνεργάτες ιατρούς, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας ευρύτερα. 
      Η στήλη έχει με πολλές αναφορές στις εξελίξεις στον κλάδο (για ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ) και την συγκρισιμότητα με το ΥΓΕΙΑ. Από τα 110 εκατ. ευρώ αποτίμηση, ασχολήθηκαν οι…ψίθυροι για τα ΙΑΣΩ, έχοντας φτάσει, πλέον, στα 190 εκατ. και ακόμη έχει δρόμο, αρκετό δρόμο, τουλάχιστον μέχρι να προσεγγίσει την αποτίμηση του ΥΓΕΙΑ συνεκτιμώντας το υψηλό premium που κατέβαλε το CVC Capital για την απόκτηση του ΥΓΕΙΑ.
  Πληρώνοντας τουλάχιστον μισή φορά ακριβότερα από τον ευρωπαικό μέσο όρο, του κλάδου, αν και EBITDA, p/e κ.λ.π είναι δευτερεύοντα σε έναν κλάδο που παράγει υψηλές ροές μετρητού/cash cow.
    Για αυτό και θεωρούμε υποτιμημένο το ΙΑΤΡΙΚO παρά το +119%, που κερδίζει από την αρχή του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here