Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Τουρισμού έχουν ξεκινήσει νωρίς για το Brexit, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει σημαίνουσα θέση για την Ελλάδα στο κομμάτι του εισερχόμενου τουρισμού με κοντά στα 3 εκατ. τουρίστες την περασμένη χρονιά και αύξηση +4% φέτος στο πρώτο εξάμηνο, στο 1,1 εκατ. ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται και οι συζητήσεις και οι επαφές της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με σημαντικούς «παίκτες» της βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον CEO της jet2 κ. Stephen Heapy με τον οποίο συζήτησε για την στρατηγική της εταιρείας ως ένας από τους βασικούς «τροφοδότες» του ελληνικού τουρισμού για την αγορά της Μ. Βρετανίας.

Ο κ. Heapy ανέφερε πως βλέπει σταθερές προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, σε νέους προορισμούς  προσβλέποντας και στην επέκταση της σεζόν, ενώ ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως η διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι ο δρόμος για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη διάχυση του τουριστικού αποτυπώματος στις τοπικές και περιφερειακές οικονομίες.

Ο όμιλος, μέσα από τις jet2 και jet2holidays διαθέτει σημαντική δραστηριότητα τόσο στο κομμάτι των αερομεταφορών όσο και των ταξιδίων, ενώ είναι μεγάλο το μερίδιο που κατέχει στη βρετανική ταξιδιωτική αγορά. Ειδικά στη χώρα μας, ο όμιλος εμπλουτίζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμά του κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, έχοντας ήδη προχωρήσει στις πρώτες ανακοινώσεις και για τη σεζόν του 2020 με την ένταξη νέων δρομολογίων και πτήσεων σε Κρήτη, αλλά και Ιόνιο με προορισμούς την Κεφαλονιά, το Ακτιο κ.τ.λ.. Για το καλοκαίρι του 2019, η jet2.com, πρόσθεσε πέραν των ελληνικών δρομολογίων (σ.σ. στην Κρήτη) και νέες πτήσεις στην Τουρκία στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας του στην τουριστική αγορά της Μεσογείου.

Όπως επισημαίνεται από τον όμιλο, η αεροπορική του ομίλου, Jet2.com, ξεκινώντας το 2003 είναι ο τρίτος μεγαλύτερος βρετανικός αερομεταφορέας, πραγματοποιώντας οικονομικές πτήσεις από 9 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πάνω από 60 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, με ένα στόλο άνω των 100 αεροσκαφών. Με βάση τα ίδια στοιχεία, η Jet2holidays είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βρετανικός tour operator.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here