Με το που έληξε η προθεσμία αποδοχής (ή όχι ) της Δημόσιας Πρότασης του OAKTREE για το ΙΑΣΩ άρχισε η μόχλευση στον κλάδο.
Αίφνης αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή του ΙΑΤΡΙΚΟΥ, που ενισχύθηκε +3,72% στα 2,23 ευρώ. Με συναλλαγές αξίας 61.001 μία πρόγευση για το τι μέλλει ακολουθήσει έτσι και το fund ανεβάσει λίγο το τίμημα, πάνω από τα 1,50 ευρώ της υφιστάμενης πρότασης.
Στα 193,42 εκατ. η αποτίμηση του Ιατρικού, στα 174,20 εκατ. € του ΙΑΣΩ και οι πρώτες…συγκριτικές κινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό έγιναν στην χθεσινή συνεδρίαση.
Υπάρχουν ήδη πληροφορίες  ότι κάποια funds δείχνουν τώρα τελευταία ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μετοχή, μετά τη δημόσια πρόταση της OAKTREE Capital Management για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Ομίλου ΙΑΣΩ.
  • Το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο μέσω της OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a.r.l. φαίνεται ότι αποκτά ένα σημαντικό ποσοστό της εισηγμένης εταιρείας το οποίο ξεπερνά κατά πολύ το 50%, δηλαδή το ποσοστό που είχε τεθεί ως στόχος.
Υπάρχουν επίσης και επίσημες ανακοινώσεις στο ΧΑ που δείχνουν πως και άλλοι δύο νέοι μέτοχοι κατέχουν σημαντικά ποσοστά μειοψηφίας.
  • Συγκεκριμένα χθες το ΙΑΣΩ ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι την 28.6.2019 υπεβλήθη στην εταιρεία η από 26.6.2019 γνωστοποίηση του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Farallon Capital Management LLC», σύμφωνα με την οποία την 25.6.2019 το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Healthcare Investors 2 (Greece), LLC» συγκέντρωσε ποσοστό 4,863% των δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
  • Άλλη ανακοίνωση το ΙΑΣΩ ανέφερε ότι την 28.6.2019 υπεβλήθη στην εταιρεία η από 27.6.2019 γνωστοποίηση του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Marble Bar Asset Management LLP», σύμφωνα με την οποία την 27.6.2019 ο μέτοχος με την επωνυμία «Lexcor master Fund» κατέχει το 5,1% των δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here