Ένα καλό νέο για την Αθήνα:

  • Η ελληνική πρωτεύουσα, μέσα από τη διεκδίκηση από την Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων και από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, θα φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων με την συμμετοχή 3.500 ειδικών απ’ όλο τον κόσμο, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που διεκδίκησαν το ίδιο συνέδριο, στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η Αθήνα κατάφερε να επικρατήσει τελικά απέναντι σε έναν δυνατό «αντίπαλο», που ήταν η πόλη της Πράγας.

Πέραν των εύλογων  και προφανών ωφελειών για την ίδια την οικονομία της πόλης,

  • «είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ενεργοποίηση της χώρας στον τομέα της δωρεάς οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων. Η Αθήνα θα υποδεχθεί πάνω από 3.500 ειδικούς των μεταμοσχεύσεων από όλο τον κόσμο, ενώ άλλοι τόσοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο online», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ιωάννης Φούζας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει ότι

  • «η ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού είναι κεντρικός στόχος του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας» .

Η Αθήνα βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του συνεδριακού τουρισμού και στην 16η θέση της ευρωπαϊκής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here