Με τις εξελίξεις στον τομέα της διαστήματος και του «Space Economy» να είναι καταιγιστικές και να αγγίζουν άμεσα και τη χώρα μας, το Greek Space Tech Forum 2024 αποτελεί γεγονός.

Το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία της ethosEVENTS σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Mία σύντομη παρέμβαση έκανε ο καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, Ηead of Mechanical Engineering Department, στο κέντρο ESTEC της ESA.

Έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, όταν ακόμη συζητούσαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μπει στην ESA. Η χώρα μας ήταν από τα λίγα κράτη της ΕΕ που ήταν εκτός, δεν ήταν εύκολο τότε να εισέλθει κάποιος. Συμφωνήθηκε ότι θα γινόταν μία επίσκεψη για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις. Μέσα σε 2 μήνες προσδιορίσαμε τις ανάγκες και την τεχνογνωσία που υπήρχε στην Ελλάδα. Περάσαμε στο επόμενο βήμα τελικά που έχει ήδη αποφέρει καρπούς που αποδεικνύεται και από την μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό συνέδριο. 

Δείτε την παρουσίαση του κ. Σταυρινίδη:

STAVRINIDIS_HyImpulse_Information_Greece_general

Photo Credits

©Ελένη Παπαδάκη/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ