Με τις εξελίξεις στον τομέα της διαστήματος και του «Space Economy» να είναι καταιγιστικές και να αγγίζουν άμεσα και τη χώρα μας, το Greek Space Tech Forum 2024 αποτελεί γεγονός.

Το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία της ethosEVENTS σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Oμιλία με θέμα “Industrial Capabilities for space and defence” παρέθεσε ο κ. Σωκράτης Κωστίκογλου, Director of Applications & R&D Division, Space Hellas.

Κατά την παρουσίαση του μίλησε για τις δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια. “Το διάστημα και οι τεχνολογίες δεν χρησιμοποιούνται μόνο για εξερεύνηση, πλοήγηση, επικοινωνία, τηλεπισκόπηση, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για την άμυνα, την ασφάλεια, την διαχείριση κρίσεων. H αντιμετώπιση των απειλών είναι το κλειδί για την ασφάλεια και την άμυνα. Το διάστημα είναι ευάλωτο σε φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους, σε κινητικές και μη επιθέσεις”.

“Η Space Hellas μαζί με άλλες εταιρείες από το ελληνικό οικοσύστημα συμμετέχει στο έργο χρηματοδότησης που ξεκινάει το 2024. Το Remudo project – έργο έχει ως στόχο την ανθεκτικότητα των στρατιωτικών υποδομών μέσω εντοπισμού και αντιμετώπισης των σχετικών απειλών. Σκοπός είναι το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες”, είπε.

Eν κατακλείδι, η Space Hellas αναπτύσσει μηχανισμούς προστασίας από το cyberdefense και εργαλεία ανταλλαγής πληροφοριών για σημαντικά στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των στρατιωτικών υποδομών, εξασφαλίζει τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες, καλύπτει πολλούς στρατιωτικούς τομείς, επενδύει περαιτέρω σε συναφείς τεχνολογικές εξελίξεις και συμβάλλει στις βελτιώσεις της εθνικής ασφάλειας και στην άμυνα μέσω έργων EDF, EDA και ESA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ