Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το Greek Space Tech Forum 2024, το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία του οποίου τις εργασίες παρακολούθησε ένα μεγάλο και διευρυμένο κοινό. Πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, εκπρόσωποι του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος είχαν τη δυνατότητα, σε μία ξεχωριστή συνάντηση εργασίας, να συνομιλήσουν με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνο Καράντζαλο.

Επί τάπητος βρέθηκε η εθνική στρατηγική στην οικονομία του Διαστήματος, αλλά και η επόμενη μέρα ύστερα και από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Εθνικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων που προσέλκυσε οκτώ υποψήφια σχήματα.

O κ. Αθανάσιος Πότσης, PhD Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) μιλώντας στην κάμερα του “B” στο περιθώριο της εκδήλωσης είπε:

“H δραστηριότητα και η ενασχόληση με τον τομέα του διαστήματος απαιτεί συνέργειες με αποτέλεσμα η ελληνική βιομηχανία, με όλα τα επιτεύγματα, να μπορέσει να βρει τα κατάλληλα πατήματα σε διεθνές επίπεδο, ώστε να μεταφέρει τεχνολογία και συνέργειες.

Το επόμενο βήμα να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα την υποδομή για τη σχεδίαση και κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων που ανεβαίνουν στο διάστημα. Το συνέδριο αυτό βοηθάει ώστε να μεταφέρουμε την πληροφορία σε διεθνές επίπεδο για τις δυνατότητες που έχουμε ήδη αποκτήσει”.

Greek Space Tech Forum 2024_Σύντομη Δήλωση: Θανάσης Πότσης, Πρόεδρος, ΕΒΙΔΙΤΕ from ethosMEDIA SA on Vimeo.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ